Extrán krémes paradicsomleves hagymával: étteremben sem találsz finomabbat
Csak öt hozzávaló kell ehhez a paradicsomleveshez.

Hideg időben nincs is jobb, mint egy extrán krémes és forró, enyhén édes paradicsomleves. Könnyű elkészíteni, és csak 5 hozzávalóból készül – cserébe jobb, mint bármelyik olasz étteremben.
Extrán krémes paradicsomleves hagymával
Hozzávalók 4 adag
- 800 g paradicsomkonzerv
- 8 evőkanál (sós) vaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma (opcionális)
- 1.5 teáskanál só
Elkészítés:
A paradicsomot, a vajat és a hagymát tedd egy nagy fazékba és forrald fel, majd fedd le fedővel és hagyd főni 45 percig. 15 percenként kevergesd meg. A vöröshagyma darabjait kanalazd ki, a fokhagymát benne hagyhatod. A megfőtt levest egy botmixerrel turmixold össze, és kóstolj. Igény szerint hígítható tejjel, vízzel vagy tejszínnel. Fokhagymás kenyérrel, grillsajttal vagy kenyérkockával tálald.
Melengető sültpaprika-krémleves - Csípősen is isteni finom lesz
Ez a mennyei sültpaprika-krémleves téged is átmelegít a hűvösebb napokon.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- sárgarépa
- leves