3 szuper, félórás recept Erős Pistával: kezdők is elkészíthetik

Egy komplett ebédmenüt raktunk össze erős paprikás ételekből, a levestől kezdve a főételen át a nassolnivalóig mindent megtalálsz.

Erős Pistás receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cikk létrejöttét az Univer támogatta.

Ha szereted a csípős ételeket, szívből ajánljuk ezt a válogatást: mindhárom recept nagyon gyorsan, egyszerűen, minimális munkával készül. A fokhagymakrémleves, a tésztasaláta és a pizzás csiga esetében is csak pár percet kell rászánnod az előkészületekre, így munka után, este is összedobhatod őket.

A csípős ízről ezúttal az Erős Pistás termékek gondoskodtak, a ketchupjukat, a majonézüket és a fokhagymakrémüket teszteltük le. Előbbivel kiváltottuk a paradicsomszószt és a chilit, utóbbival pedig a zúzott, reszelt fokhagymát helyettesítettük könnyedén. 

Pikáns fokhagymakrémleves

Ki ne szeretné a selymes, tejszínes fokhagymakrémlevest? Ha te is a rajongók táborát erősíted, de nem készíted gyakran, mert nincs kedved a fokhagymagerezdekkel bíbelődni, jó hírünk van: fokhagymakrémmel is működik a recept! Ebből érdemes az erős paprikásat választani, ha szereted a csípőset, ad hozzá egy kis pluszt. A krémes levest ropogós krutonnal tálald, így nem csak az ízek, a textúrák játéka is tökéletes lesz. 

fokhagymakremleves

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vagy 2 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 ek. Erős Pistás fokhagymakrém
  • 2 púpos ek. liszt
  • 1 liter alaplé
  • 2 dl zsíros tejszín
  • ízlés szerint só
  • egy nagy csipet szerecsendió
  • tálaláshoz kruton

Elkészítés:

A vöröhagymá(ka)t pucoljuk meg, vágjuk finomra. Forrósítsunk egy kevés olajat egy lábasban, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük, míg üveges nem lesz. Ekkor keverjük bele a fokhagymakrémet, majd fél perc után szórjuk rá a lisztet. Alaposan keverjük vele össze, majd öntsük fel a forró alaplével. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, fedő alatt főzzük 15 percig. Ekkor húzzuk le a tűzről, botmixerrel pürésítsük. Tegyük vissza a tűzre, keverjük bele a tejszínt, szerecsendióval, sóval ízesítsük. Melegítsük vele össze (nem kell forrnia), majd vegyük le a tűzről. Krutonnal kínáljuk. 

Tipp: mivel elég csípős lesz a végeredmény, ha lágyítanád, a pürésített levest alaplével/vízzel hígíthatod még.

Zöldséges tésztasaláta

A tésztasaláta műfaja aranyérmet érdemel, hiszen szinte semmi munkával egy laktató, tápláló ételt tehetsz az asztalra. Míg a tészta kifő, a választott zöldségeket és húst összevághatod, utána pedig csak a szószt kell kikeverned, majd egybeforgatni őket. A tésztasaláta akkor az igazi, ha majonéz öleli körül, de könnyedén lágyíthatsz az ízeken egy kevés joghurttal. Az ízesítés is rád van bízva, de hidd el, megéri kipróbálni csípősen!

majonezes-tesztasalata

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta (chifferini)
  • 1-2 ek. olaj
  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma (lila)
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 9 dkg Erős Pistás majonéz
  • 15 dkg natúr joghurt 
  • ízlés szerint só

Elkészítés: 

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át párszor hideg vízzel. Ha kihűlt, keverjük össze egy kevés olajjal, hogy ne szívja majd magába a szószt. Közben a megmosott paprikát vágjuk kis kockákra, a koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe, az újhagymát szeletekre, a csirkemellsonkát kockákra, a petrezselymet finomra. Keverjük össze egy tálban a majonézt és a joghurtot. A tésztát forgassuk egybe a zöldségekkel, sonkával és a szósszal, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, mielőtt tálalnánk.

Pizzás csiga leveles tésztából

Ha nincs sok időd, nem szeretnél kelt tésztával és házi paradicsomszósszal bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet! Az alapja leveles tészta, amit készen is beszerezhetsz, majd csípős ketchup kerül rá, amelyet bátran továbbálmodhatsz olasz fűszerekkel. A feltét teljesen rád van bízva: mi csak sajtot használtunk, de mehet rá apróra vágott sonka, bazsalikom, kukorica is. 

pizzas-csiga

Hozzávalók:

  • 27,5 dkg leveles tészta
  • 150 g Erős Pistás ketchup
  • fél tk. oregánó
  • fél tk. bazsalikom
  • negyed tk. kakukkfű
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 30 g parmezán

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ketchupot mérjük ki, keverjük bele a zöldfűszereket. A sajtokat reszeljük le. A leveles tésztát - ha nem előre kinyújtott -, nyújtsuk 25x40 centis téglalappá. Kenjük el rajta a ketchupot úgy, hogy a széleken hagyjunk egy kis helyet szabadon. A tészta közepén egy sávban oszlassuk el a mozzarella sajtot, majd szorosan tekerjük fel a tésztát a hozzánk közelebb eső, hosszanti oldalától kezdve. A szélét egy kevés vízzel tapasszuk a tésztához, hogy ne essen szét. Vágjuk az így kapott rudat kb. 2 centi vastag szeletekre. Az így kapott csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórjunk a tetejükre parmezánt. 180 fokon 15-20 percig süssük őket, míg az aljuk aranybarna nem lesz.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia

Főzz kevés hozzávalóból is finomat!

Akkor is főzhetsz finomat, ha előtte nem volt időd bevásárolni: az alábbiakban kevés hozzávalóból készült, mégis nagyon finom recepteket mutatunk. Nézd meg a válogatást!

8 étel kevés hozzávalóból: ezeket mindig megtalálod a kamrádban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük