Ropogós szezámmagos rudak egyszerű gyúrt tésztából: vendégvárónak is tökéletesek

A ropogós szezámmagos rudakat igazán jólesik társasozás, beszélgetés vagy filmnézés közben falatozni.

Ropogós szezámmagos rúd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós szezámmagos rudak egyszerű gyúrt tésztából készülnek, és vendégvárónak is tökéletesek. Érdemes őket fele-fele arányban finom- és réteslisztből készíteni. Ha szeretnél még egyéb sós ropogtatnivalókra ötleteket kapni, ebben a válogatásban biztos, hogy találsz kedvedre valót.

Ropogós szezámmagos rúd

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 0.5 csomag sütőpor

A tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a sóval, és morzsold el a vajjal. A tojást válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, a fehérjét tedd félre. Reszeld bele a sajtot, kanalazd hozzá a tejfölt, és gyúrj belőle sima, rugalmas tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és éles késsel vagy derelyevágóval szeleteld fel. Kicsit össze is sodorhatod őket. 

 

A rudakat forgasd meg a félretett tojásfehérjében és a szezámmagban, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon 15 perc alatt süsd őket pirosra. Ha ez a mennyiség nem fér bele egy tepsibe, két adagban készítsd.

Abbahagyhatatlan csokis pop-corn házilag: kötelező nasi film mellé

Filléres ropogtatnivaló a házi pop-corn, ha egyszer beszerzed hozzá a kukoricát, rengeteg adagot, rengetegféle ízben készíthetsz el.

Elolvasom
Ezt is szeretjük