Ropogós szezámmagos rudak egyszerű gyúrt tésztából: vendégvárónak is tökéletesek
A ropogós szezámmagos rudakat igazán jólesik társasozás, beszélgetés vagy filmnézés közben falatozni.
A ropogós szezámmagos rudak egyszerű gyúrt tésztából készülnek, és vendégvárónak is tökéletesek. Érdemes őket fele-fele arányban finom- és réteslisztből készíteni. Ha szeretnél még egyéb sós ropogtatnivalókra ötleteket kapni, ebben a válogatásban biztos, hogy találsz kedvedre valót.
Ropogós szezámmagos rúd
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
A tetejére
- 1 tojásfehérje
- szezámmag
Elkészítés:
A kétféle lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a sóval, és morzsold el a vajjal. A tojást válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, a fehérjét tedd félre. Reszeld bele a sajtot, kanalazd hozzá a tejfölt, és gyúrj belőle sima, rugalmas tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és éles késsel vagy derelyevágóval szeleteld fel. Kicsit össze is sodorhatod őket.
A rudakat forgasd meg a félretett tojásfehérjében és a szezámmagban, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon 15 perc alatt süsd őket pirosra. Ha ez a mennyiség nem fér bele egy tepsibe, két adagban készítsd.
Ha édes ropogtatnivalóra is vágysz, készíts csokis pop cornt házilag!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept