3 szuper, félórás recept Erős Pistával: kezdők is elkészíthetik
Egy komplett ebédmenüt raktunk össze erős paprikás ételekből, a levestől kezdve a főételen át a nassolnivalóig mindent megtalálsz.
A cikk létrejöttét az Univer támogatta.
Ha szereted a csípős ételeket, szívből ajánljuk ezt a válogatást: mindhárom recept nagyon gyorsan, egyszerűen, minimális munkával készül. A fokhagymakrémleves, a tésztasaláta és a pizzás csiga esetében is csak pár percet kell rászánnod az előkészületekre, így munka után, este is összedobhatod őket.
A csípős ízről ezúttal az Erős Pistás termékek gondoskodtak, a ketchupjukat, a majonézüket és a fokhagymakrémüket teszteltük le. Előbbivel kiváltottuk a paradicsomszószt és a chilit, utóbbival pedig a zúzott, reszelt fokhagymát helyettesítettük könnyedén.
Pikáns fokhagymakrémleves
Ki ne szeretné a selymes, tejszínes fokhagymakrémlevest? Ha te is a rajongók táborát erősíted, de nem készíted gyakran, mert nincs kedved a fokhagymagerezdekkel bíbelődni, jó hírünk van: fokhagymakrémmel is működik a recept! Ebből érdemes az erős paprikásat választani, ha szereted a csípőset, ad hozzá egy kis pluszt. A krémes levest ropogós krutonnal tálald, így nem csak az ízek, a textúrák játéka is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 nagy vagy 2 kicsi fej vöröshagyma
- 2 ek. Erős Pistás fokhagymakrém
- 2 púpos ek. liszt
- 1 liter alaplé
- 2 dl zsíros tejszín
- ízlés szerint só
- egy nagy csipet szerecsendió
- tálaláshoz kruton
Elkészítés:
A vöröhagymá(ka)t pucoljuk meg, vágjuk finomra. Forrósítsunk egy kevés olajat egy lábasban, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük, míg üveges nem lesz. Ekkor keverjük bele a fokhagymakrémet, majd fél perc után szórjuk rá a lisztet. Alaposan keverjük vele össze, majd öntsük fel a forró alaplével. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, fedő alatt főzzük 15 percig. Ekkor húzzuk le a tűzről, botmixerrel pürésítsük. Tegyük vissza a tűzre, keverjük bele a tejszínt, szerecsendióval, sóval ízesítsük. Melegítsük vele össze (nem kell forrnia), majd vegyük le a tűzről. Krutonnal kínáljuk.
Tipp: mivel elég csípős lesz a végeredmény, ha lágyítanád, a pürésített levest alaplével/vízzel hígíthatod még.
Zöldséges tésztasaláta
A tésztasaláta műfaja aranyérmet érdemel, hiszen szinte semmi munkával egy laktató, tápláló ételt tehetsz az asztalra. Míg a tészta kifő, a választott zöldségeket és húst összevághatod, utána pedig csak a szószt kell kikeverned, majd egybeforgatni őket. A tésztasaláta akkor az igazi, ha majonéz öleli körül, de könnyedén lágyíthatsz az ízeken egy kevés joghurttal. Az ízesítés is rád van bízva, de hidd el, megéri kipróbálni csípősen!
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (chifferini)
- 1-2 ek. olaj
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 db kaliforniai paprika
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma (lila)
- 0,5 csokor petrezselyem
- 9 dkg Erős Pistás majonéz
- 15 dkg natúr joghurt
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át párszor hideg vízzel. Ha kihűlt, keverjük össze egy kevés olajjal, hogy ne szívja majd magába a szószt. Közben a megmosott paprikát vágjuk kis kockákra, a koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe, az újhagymát szeletekre, a csirkemellsonkát kockákra, a petrezselymet finomra. Keverjük össze egy tálban a majonézt és a joghurtot. A tésztát forgassuk egybe a zöldségekkel, sonkával és a szósszal, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, mielőtt tálalnánk.
Pizzás csiga leveles tésztából
Ha nincs sok időd, nem szeretnél kelt tésztával és házi paradicsomszósszal bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet! Az alapja leveles tészta, amit készen is beszerezhetsz, majd csípős ketchup kerül rá, amelyet bátran továbbálmodhatsz olasz fűszerekkel. A feltét teljesen rád van bízva: mi csak sajtot használtunk, de mehet rá apróra vágott sonka, bazsalikom, kukorica is.
Hozzávalók:
- 27,5 dkg leveles tészta
- 150 g Erős Pistás ketchup
- fél tk. oregánó
- fél tk. bazsalikom
- negyed tk. kakukkfű
- 15 dkg mozzarella sajt
- 30 g parmezán
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ketchupot mérjük ki, keverjük bele a zöldfűszereket. A sajtokat reszeljük le. A leveles tésztát - ha nem előre kinyújtott -, nyújtsuk 25x40 centis téglalappá. Kenjük el rajta a ketchupot úgy, hogy a széleken hagyjunk egy kis helyet szabadon. A tészta közepén egy sávban oszlassuk el a mozzarella sajtot, majd szorosan tekerjük fel a tésztát a hozzánk közelebb eső, hosszanti oldalától kezdve. A szélét egy kevés vízzel tapasszuk a tésztához, hogy ne essen szét. Vágjuk az így kapott rudat kb. 2 centi vastag szeletekre. Az így kapott csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórjunk a tetejükre parmezánt. 180 fokon 15-20 percig süssük őket, míg az aljuk aranybarna nem lesz.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia
Főzz kevés hozzávalóból is finomat!
Akkor is főzhetsz finomat, ha előtte nem volt időd bevásárolni: az alábbiakban kevés hozzávalóból készült, mégis nagyon finom recepteket mutatunk. Nézd meg a válogatást!
- erős pista
- receptválogatás
- tésztasaláta
- fokhagymakrémleves
- pizzás csigák
- leveles tészta
- egyszerű
- gyors receptek
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- aprósütemény
- szezámmag
Ropogós szezámmagos rudak egyszerű gyúrt tésztából: vendégvárónak is tökéletesek
- leveles tészta
- sós sütemény