Filléres erdélyi krumplifasírt: serpenyőben sül ropogósra
Az erdélyi krumplifasírt szaftos húsok mellé vagy önmagában fogyasztva is isteni.
Olcsó és nagyon laktató fogás a ropogósra sült erdélyi krumplifasírt. Az elkészítése a jóféle krumplikrokettre emlékeztet, az alakja azonban nem hengeres, hanem golyókat kell formázni belőle. Hogy pontosan mennyi lisztet vagy zsemlemorzsát igényel, a krumpli fajtájától függ, ezért fokozatosan adagold hozzá.
Erdélyi krumplifasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és nagyjából húsz perc alatt főzd ki. Ha kész szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit sózd, borsozd, add hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, és fokozatosan felváltva annyi lisztet és zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető tésztát kapj. Formázz belőlük gombócokat, hempergesd meg őket zsemlemorzsában, és bő forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Ha a kérgük megpirult, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Szaftos marhapörkölt mellé tökéletes köret.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept