Filléres erdélyi krumplifasírt: serpenyőben sül ropogósra

Az erdélyi krumplifasírt szaftos húsok mellé vagy önmagában fogyasztva is isteni.

Erdélyi krumplifasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olcsó és nagyon laktató fogás a ropogósra sült erdélyi krumplifasírt. Az elkészítése a jóféle krumplikrokettre emlékeztet, az alakja azonban nem hengeres, hanem golyókat kell formázni belőle. Hogy pontosan mennyi lisztet vagy zsemlemorzsát igényel, a krumpli fajtájától függ, ezért fokozatosan adagold hozzá.

Erdélyi krumplifasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és nagyjából húsz perc alatt főzd ki. Ha kész szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit sózd, borsozd, add hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, és fokozatosan felváltva annyi lisztet és zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető tésztát kapj. Formázz belőlük gombócokat, hempergesd meg őket zsemlemorzsában, és bő forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Ha a kérgük megpirult, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

A vajpuha, szaftos marhapörkölt titkai: lábszárból, sok hagymával készítve az igazi

Ne félj az újragondolástól, a klasszikus marhapörkölt receptjén is megéri változtatni egy picit, hogy a végeredmény még finomabb legyen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük