Epres túrógombóc
Dobd fel a hagyományos túrógombócot egy kis friss gyümölccsel. Elkészíteni nem nehezebb, mint a hagyományosat.
A túrógombóc önmagában is nagyon finom, de tavasszal bátran feldobhatod a megszokott ízt egy kis gyümölccsel.


És mi lehetne jobb ilyenkor az epernél. Most már nem vízízű, hanem illatos és édes, éppen gombócba való.
Epres gombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg eper
- 15 dkg sima liszt
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, és szitáld bele a lisztet. Gyúrd össze, majd tedd egy órára hűtőbe.
A vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, és keverd bele a vaníliás cukrot. A tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe tegyél egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Picit sós, forrásban lévő vízben főzd néhány percig, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.
Még több tavaszi desszert
Lassan eljön az az idő, amikor nem kell mirelithez nyúlnod. Addig is itt van néhány ínycsiklandó recept gyönyörű képekkel.
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- sütemény
Epres-túrós bögrés süti

- sajt
- torta
Mazsolás sajttorta sütés nélkül

- alma
- sütemény