Könnyed, krémes, epres tiramisu: hipergyorsan elkészül
Cseréld le a kávét eperre, így is álomfinom lesz a tiramisu! Poharakba rétegezve nagyon étvágygerjesztő.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az epres tiramisu a késő tavasz és a kora nyár egyik legfinomabb desszertje. Melegebb napokon is kiváló hűsítő, és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett epres szószba mártogasd a babapiskótákat. A kényeztető desszert szinte szétomlik a szádban.
Epres tiramisu
Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone
- 30 dkg eper
- 20 db babapiskóta
- 8 dkg cukor
- 2.5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Az eperszószhoz
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál citromlé
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A szószhoz 20 deka kicsumázott, megmosott epret vágj kisebb darabokra, add hozzá a porcukrot, a citromlevet és a vizet, majd forrald fel. Várd meg, míg kihűl. Addig a tejszínt verd habosra, tedd hozzá a kétféle cukrot, majd részletekben dolgozd hozzá a mascarponét.
Rétegezd a hozzávalókat pohárba. Alulra az epres szószban megforgatott babapiskóta kerül. Arra mehet a gyümölcs, majd egy adag mascarponés krém. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, és jól behűtve kínáld.
Az eper a morzsasütit is feldobja. Az édes gyümölcs szinte lekvárrá sül.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept