Könnyed, krémes, epres tiramisu: hipergyorsan elkészül
Cseréld le a kávét eperre, így is álomfinom lesz a tiramisu! Poharakba rétegezve nagyon étvágygerjesztő.

epres-tiramisu
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az epres tiramisu a késő tavasz és a kora nyár egyik legfinomabb desszertje. Melegebb napokon is kiváló hűsítő, és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett epres szószba mártogasd a babapiskótákat. A kényeztető desszert szinte szétomlik a szádban. 

Epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone
  • 30 dkg eper
  • 20 db babapiskóta
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az eperszószhoz

  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz 20 deka kicsumázott, megmosott epret vágj kisebb darabokra, add hozzá a porcukrot, a citromlevet és a vizet, majd forrald fel. Várd meg, míg kihűl. Addig a tejszínt verd habosra, tedd hozzá a kétféle cukrot, majd részletekben dolgozd hozzá a mascarponét. 

Rétegezd a hozzávalókat pohárba. Alulra az epres szószban megforgatott babapiskóta kerül. Arra mehet a gyümölcs, majd egy adag mascarponés krém. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, és jól behűtve kínáld. 
Az eper a morzsasütit is feldobja. Az édes gyümölcs szinte lekvárrá sül.  

Ezt is szeretjük