Könnyed, krémes, epres tiramisu: hipergyorsan elkészül
Cseréld le a kávét eperre, így is álomfinom lesz a tiramisu! Poharakba rétegezve nagyon étvágygerjesztő.

epres-tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az epres tiramisu a késő tavasz és a kora nyár egyik legfinomabb desszertje. Melegebb napokon is kiváló hűsítő, és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett epres szószba mártogasd a babapiskótákat. A kényeztető desszert szinte szétomlik a szádban. 

Epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone
  • 30 dkg eper
  • 20 db babapiskóta
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az eperszószhoz

  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz 20 deka kicsumázott, megmosott epret vágj kisebb darabokra, add hozzá a porcukrot, a citromlevet és a vizet, majd forrald fel. Várd meg, míg kihűl. Addig a tejszínt verd habosra, tedd hozzá a kétféle cukrot, majd részletekben dolgozd hozzá a mascarponét. 

Rétegezd a hozzávalókat pohárba. Alulra az epres szószban megforgatott babapiskóta kerül. Arra mehet a gyümölcs, majd egy adag mascarponés krém. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, és jól behűtve kínáld. 
Az eper a morzsasütit is feldobja. Az édes gyümölcs szinte lekvárrá sül.  

Kenwood Titanium Chef Baker konyhai robotgép

Az új Kenwood Titanium Chef Baker számos új funkciót kínál a sütés szerelmeseinek. A konyhai robotgép az erő, a megbízhatóság és az ikonikus dizájn ötvözete, amire minden pillanatban büszke lehet. Az EasyWeigh™ beépített mérleggel az összetevőket gramm pontossággal közvetlenül a keverőtálba mérheti. A cserélhető PopTop™ tetőelem segítségével az Ön ízléséhez és konyhája megjelenéséhez igazíthatja Chef-je színét. 1200W-os ChefMotor™ 10 év garanciával.

Promóció

Ezt is szeretjük