Bögrés epres, nutellás palacsinta: kihagyhatatlan desszert az eperszezonban
A Nutella és az eper fantasztikusan harmonizálnak egymással, hát még, ha palacsintába teszed együtt a két kedvencet!

A bögrés desszertek azért zseniálisak, mert nincs szükséged hozzájuk mérlegre, csak egy nagyjából 2.5 decis bögrére, amivel az alapanyagokat kiméred. Palacsintát is süthetsz ilyen módon, a tésztát pedig ezúttal a megszokott kakaó vagy lekvár helyett töltsd meg eperrel és Nutellával. Garantáltan elfogy pillanatok alatt.
Epres-nutellás bögrés palacsinta
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1.5 bögre tej
- 1 bögre szénsavas víz
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
- Nutella ízlés szerint
- eper ízlés szerint
Elkészítés:
Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a kétféle cukrot. Robotgéppel keverd simára, majd egy palacsintasütőben forrósíts olajat, és süsd ki egymás után a palacsintákat. A műveletet gyorsíthatod, ha egyszerre két palacsintasütőt használsz.
A kész darabokat kend meg Nutellával, oszd el rajtuk a megtisztított, feldarabolt epret, tekerd fel, és kész is az ellenállhatatlan tavaszi desszert.
Akár magad is elkészítheted otthon a Nutellát, kevés munkával.