Fantasztikus eperszörp hidegen eltéve: évekig eláll, ha így készíted
Ez az egyszerűen elkészíthető eperszörp isteni, és főzni sem kell.

Fantasztikus eperszörp hidegen eltéve: évekig eláll, ha így készíted
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A behűtött, házi eperszörpnél jobb hűsítőt nehéz elképzelni a kánikulában. Ha hidegen teszed el, a gyümölcsben sokkal több értékes vitamin és ásványi anyag marad. Fontos, hogy csak egészséges és érett epret válogass, különben a szörp könnyen megromlik. Figyelj az üveg tisztaságára, és csírátlanítsd, mielőtt beletöltöd a szirupot. A megmaradt gyümölcspépből lekvárt is főzhetsz.

Eperszörp hidegen eltéve

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 2 késhegynyi borkősav
  • 2 késhegynyi nátrium benzoát
  • 1.2 l víz
  • 2.00 kg
  • 2.00 kg
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, még jobb, ha beáztatod 10 percre hideg vízbe. Csumázd le, és rakd egy nagyobb edénybe. Nyomkodd össze jól kézzel, majd add hozzá a borkősavat és a nátrium-benzoátot. Tedd át gézbe, kösd össze, és lógasd egy tál fölé. Hagyd állni hideg helyen legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha egy egész napig pihenteted, hogy jól lecsöpögjön.

Másnap mérd le, majd literenként adj hozzá fél-egy kilogramm cukrot, az eper édességétől függően. Ha szükséges, hígítsd forralt vízzel. Várd meg, míg a cukor felolvad, közben kevergesd meg többször. Töltsd tisztára mosott üvegekbe, állítsd fejre öt percre, és tedd száraz, hűvös helyre.

Ezt is szeretjük