Fantasztikus eperszörp hidegen eltéve: évekig eláll, ha így készíted
Ez az egyszerűen elkészíthető eperszörp isteni, és főzni sem kell.

Fantasztikus eperszörp hidegen eltéve: évekig eláll, ha így készíted
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A behűtött, házi eperszörpnél jobb hűsítőt nehéz elképzelni a kánikulában. Ha hidegen teszed el, a gyümölcsben sokkal több értékes vitamin és ásványi anyag marad. Fontos, hogy csak egészséges és érett epret válogass, különben a szörp könnyen megromlik. Figyelj az üveg tisztaságára, és csírátlanítsd, mielőtt beletöltöd a szirupot. A megmaradt gyümölcspépből lekvárt is főzhetsz.

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 2 késhegynyi borkősav
  • 2 késhegynyi nátrium benzoát
  • 1.2 l víz
  • 2.00 kg
  • 2.00 kg
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, még jobb, ha beáztatod 10 percre hideg vízbe. Csumázd le, és rakd egy nagyobb edénybe. Nyomkodd össze jól kézzel, majd add hozzá a borkősavat és a nátrium-benzoátot. Tedd át gézbe, kösd össze, és lógasd egy tál fölé. Hagyd állni hideg helyen legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha egy egész napig pihenteted, hogy jól lecsöpögjön.

Másnap mérd le, majd literenként adj hozzá fél-egy kilogramm cukrot, az eper édességétől függően. Ha szükséges, hígítsd forralt vízzel. Várd meg, míg a cukor felolvad, közben kevergesd meg többször. Töltsd tisztára mosott üvegekbe, állítsd fejre öt percre, és tedd száraz, hűvös helyre.

Ezt is szeretjük