A megunhatatlan, régimódi eperhab: a nagyinál pont ilyet ettél
Igazi könnyed desszert: az ellenállhatatlan eperhabot pár perc múlva már kanalazhatod is.

Élvezd ki, hogy itt az eperszezon! Készíts minél több finomságot az isteni gyümölcsből. Szinte biztos, hogy te is ettél gyermekkorodban eperhabot. Hozd vissza a régi ízeket! Babapiskótával rétegezve isteni poharas desszertet kapsz. Könnyen készíthetsz belőle fagyit, csak rakd jól záródó dobozban a fagyasztóba.
Régimódi eperhab
Hozzávalók
- 30 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az epret alaposan mosd meg, villával nyomkodd szét, vagy vesd be a botmixert. A tojásfehérjéket rakd egy tálba, és géppel kezdd felverni, közben részletekben szórd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor már jó kemény, add hozzá a citromlevet és a pépesített epret. Verd tovább még egy-két percig. Kanalazd poharakba, tálakba, és tedd a hűtőbe. Tálaláskor dekorálhatod friss eperrel, mentával vagy citromfűvel.
Próbáld ki az eperhab joghurtos változatát is! Amilyen egyszerű, olyan finom.