A megunhatatlan, régimódi eperhab: a nagyinál pont ilyet ettél
Igazi könnyed desszert: az ellenállhatatlan eperhabot pár perc múlva már kanalazhatod is.

eperhab
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Élvezd ki, hogy itt az eperszezon! Készíts minél több finomságot az isteni gyümölcsből. Szinte biztos, hogy te is ettél gyermekkorodban eperhabot. Hozd vissza a régi ízeket! Babapiskótával rétegezve isteni poharas desszertet kapsz. Könnyen készíthetsz belőle fagyit, csak rakd jól záródó dobozban a fagyasztóba. 

Régimódi eperhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, villával nyomkodd szét, vagy vesd be a botmixert. A tojásfehérjéket rakd egy tálba, és géppel kezdd felverni, közben részletekben szórd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor már jó kemény, add hozzá a citromlevet és a pépesített epret. Verd tovább még egy-két percig. Kanalazd poharakba, tálakba, és tedd a hűtőbe. Tálaláskor dekorálhatod friss eperrel, mentával vagy citromfűvel. 
Próbáld ki az eperhab joghurtos változatát is! Amilyen egyszerű, olyan finom. 

 

Ezt is szeretjük