Elzászi csirkecomb recept
Az elzászi módra készült ételekben a közös pont a savanyúkáposzta, a kolbász és a szalonna, hogy milyen húst raksz mellé, csak rajtad múlik.
A savanyú káposztás ételek általában a téli hidegben esnek jól - nyáron viszonylag ritkán jut eszünkbe ilyesmit készíteni -, erre a sültre is abszolút igaz ez. Nem diétás darab, de hát valamivel fel kell készíteni szervezetedet a téli fagyokra.
Ha éppen nem csirkére vágysz, helyettesítheted kacsával vagy sertéssel, ez a fogás minden sülttel működik.
Elzászi csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg szalonna
- 20 dkg sütnivaló kolbász
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1-2 dl száraz fehérbor
- 1 kávéskanál kömény
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A csirkecombokat mosd át alaposan, majd sózd és borsozd be őket, valamint kend át fokhagymás olajjal. Végy egy tűzálló tálat, pakold bele a combokat, karikázd rájuk az egyik hagymát, tégy alájuk egy kis vizet, fedd le és süsd puhára. Amikor már úgy látod, hogy átsültek, vedd le a fedőt, és hagyd, hogy szépen megpiruljanak. A káposztát mosd át alaposan, kockázd fel a másik hagymát és a szalonnát, a kolbászt pedig karikázd fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy mélyebb lábasban kezdd el pirítani a hagymát, add hozzá a szalonnát, majd ha már kissé megpirult, jöhet mellé a káposzta is. Szórd meg a köménnyel és egy kis sóval, törd bele a babérlevelet is, aztán hagyd főni. Ha a leve elpárolgott, egy kis fehérborral pótold. Amikor elkészült, tedd félre, majd utolsó felvonásként még pirítsd meg a kolbászt, add a káposztához, és ezt az egészet halmozd a csirkére.
Fűszeres sültek hűvös estékre
A nagy hidegben nincs is jobb egy forró, finom sültnél, képgalériánk segít kiválasztani a megfelelő vacsorát.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- marhahús
Klasszikus vörösboros marhapörkölt
- sült csirke
- húsételek
Paprikás csirke spanyol módra
- csirkemell
- húsételek