Elzászi csirkecomb recept
Isteni egytálétel
Az elzászi módra készült ételekben a közös pont a savanyúkáposzta, a kolbász és a szalonna, hogy milyen húst raksz mellé, csak rajtad múlik.

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Jennifer Lopez natúr arccal pózolt egy férfimagazinnak: nem szégyellte a természetességet »

Levágatták a töredezett tincseket, teljesen megváltozott a külsejük: 6 frizura, ami mindig nőies »

A nő, aki a saját teste rabszolgájává vált: így lett fiús kislányból dögös szexszimbólum Marilyn Monroe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A savanyú káposztás ételek általában a téli hidegben esnek jól - nyáron viszonylag ritkán jut eszünkbe ilyesmit készíteni -, erre a sültre is abszolút igaz ez. Nem diétás darab, de hát valamivel fel kell készíteni szervezetedet a téli fagyokra.

Ha éppen nem csirkére vágysz, helyettesítheted kacsával vagy sertéssel, ez a fogás minden sülttel működik.

Elzászi csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg szalonna
  • 20 dkg sütnivaló kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál kömény
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat mosd át alaposan, majd sózd és borsozd be őket, valamint kend át fokhagymás olajjal. Végy egy tűzálló tálat, pakold bele a combokat, karikázd rájuk az egyik hagymát, tégy alájuk egy kis vizet, fedd le és süsd puhára. Amikor már úgy látod, hogy átsültek, vedd le a fedőt, és hagyd, hogy szépen megpiruljanak. A káposztát mosd át alaposan, kockázd fel a másik hagymát és a szalonnát, a kolbászt pedig karikázd fel.

Egy mélyebb lábasban kezdd el pirítani a hagymát, add hozzá a szalonnát, majd ha már kissé megpirult, jöhet mellé a káposzta is. Szórd meg a köménnyel és egy kis sóval, törd bele a babérlevelet is, aztán hagyd főni. Ha a leve elpárolgott, egy kis fehérborral pótold. Amikor elkészült, tedd félre, majd utolsó felvonásként még pirítsd meg a kolbászt, add a káposztához, és ezt az egészet halmozd a csirkére.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Fűszeres sültek hűvös estékre

A nagy hidegben nincs is jobb egy forró, finom sültnél, képgalériánk segít kiválasztani a megfelelő vacsorát.

Ezt is szeretjük