Pihe-puha élesztős krumplis pogácsa - Ilyen a tökéletes sós süti
Mindig jó, ha kéznél van egy bevált pogácsarecept. Süsd meg legközelebb a krumplis változatot!
Nem vitás, a sós sütik közül ez lesz az egyik nagy kedvenced! Az élesztős krumplis pogácsa rögtön puha, és napokig az is marad. Karácsonyra ünnepi kiszúrókkal még különlegesebbé teheted. Jó hír, hogy ezt a tésztát nem kell hajtogatni.
Élesztős krumplis pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
- 1 kg liszt
- 50 dkg főtt krumpli
- 20 dkg vaj
- 3 dl natúr joghurt
- 2,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
Tetejére
- 1 tojás
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és főzd meg sós vízben 15-20 perc alatt, majd szűrd le. Még forrón törd át krumplinyomóval vagy reszeld le. A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt, és futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Várd meg, amíg jelentősen megemelkedik, a teteje pedig habos lesz.
Rakd a langyosra hűlt krumplihoz a lisztet, a sót, az olvasztott vajat, a megkelt élesztőt és a joghurtot. Ha jól összeáll, takard le, és szobahőmérsékleten keleszd körülbelül 45 percig. Ha a duplájára nő, lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki két centi vastagra, és szúrd ki pogácsaszaggatóval. Rendezd a tésztát kizsírozott tepsibe, és pihentesd még 15 percig. A tetejét kend meg tojással. Tedd sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30-35 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció