Egyedényes, krémes zöldséges tészta - Gyors recept hétköznapokra
Az egyedényes ételeket gyerekjáték elkészíteni. A zöldségek roppanósak maradnak, a tészta pedig selymes lesz.

Egyedényes, krémes zöldséges tészta - Gyors recept hétköznapokra
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tele van a piac friss zöldségekkel, válogasd össze kedvenceidet, és dobj össze belőlük egy isteni tésztát. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha a méltán kedvelt egyedényes változatot készíted el. A mosogatást is egyszerűen letudod. A zöldséges tészta könnyű, nem száraz, és hús nélkül is laktató.

Egyedényes zöldséges tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg parmezán
  • 1 csokor spárga
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 0.5 db cukkini
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a cukkinit karikázd fel, a spárgát és a paprikát vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig két részre. Dobd egy nagyobb fazékba, add hozzá a tésztát, majd szórd meg a fűszerekkel. Öntsd fel hét és fél deci vízzel, és közepes lángon főzd fedő nélkül körülbelül 10 percig. Közben kevergesd, nehogy a tészta összeragadjon. Arra azonban vigyázz, hogy a zöldségeket ne törd össze. Ha a víz elpárolog, és a tészta puha, öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg reszelt parmezánnal. Hagyd egyet rottyanni, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük