Egyedényes zöldséges sült csirke: kelbimbóval és krumplival isteni
Az egyedényes csirke hihetetlenül ízletes, kevés munkával összedobhatod, és alig kell utána mosogatni.

egyedenyes-zoldseges-csirke
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

7 csodaszép, nőiesen egyszerű smink, ami ragyogóbbá teszi a barna szemeket: könnyen elkészülnek »

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyedényes vagy „one pot” fogások egyre nagyobb rajongótáborral rendelkeznek. Nem véletlen, hisz gyorsak, praktikusak, mégis hihetetlenül finomak. A csirkemell mellé bátran pakolhatsz különféle zöldségeket: a krumpli és a kelbimbó telitalálat. Jót tesz nekik, ahogy a csirkére kerülő fűszerek átjárják a tepsiben.

Egyedényes zöldséges sült csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg kelbimbó
  • 0.5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbók végeit távolítsd el, szedd le a külső leveleiket, a nagyobb darabokat vágd ketté. A krumpli héját csak akkor pucold meg, ha csúnya, különben elég jól megdörzsölni. A csirkemellet öblítsd le, és szeleteld fel. Rendezd a húst és zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, locsold meg a húst és a zöldségeket a fűszeres olajjal. Told forró sütőbe, és süsd körülbelül 40 perc alatt puhára. Utána magasabb hőfokon pirítsd meg 10-15 perc alatt.  
Próbáltad már a brassói aprópecsenyét csirkemellből? Ez is sok fokhagymával az igazi. 

Ezt is szeretjük