Egyedényes zöldséges sült csirke: kelbimbóval és krumplival isteni
Az egyedényes csirke hihetetlenül ízletes, kevés munkával összedobhatod, és alig kell utána mosogatni.

egyedenyes-zoldseges-csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyedényes vagy „one pot” fogások egyre nagyobb rajongótáborral rendelkeznek. Nem véletlen, hisz gyorsak, praktikusak, mégis hihetetlenül finomak. A csirkemell mellé bátran pakolhatsz különféle zöldségeket: a krumpli és a kelbimbó telitalálat. Jót tesz nekik, ahogy a csirkére kerülő fűszerek átjárják a tepsiben.

Egyedényes zöldséges sült csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg kelbimbó
  • 0.5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbók végeit távolítsd el, szedd le a külső leveleiket, a nagyobb darabokat vágd ketté. A krumpli héját csak akkor pucold meg, ha csúnya, különben elég jól megdörzsölni. A csirkemellet öblítsd le, és szeleteld fel. Rendezd a húst és zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, locsold meg a húst és a zöldségeket a fűszeres olajjal. Told forró sütőbe, és süsd körülbelül 40 perc alatt puhára. Utána magasabb hőfokon pirítsd meg 10-15 perc alatt.  
Próbáltad már a brassói aprópecsenyét csirkemellből? Ez is sok fokhagymával az igazi. 

Ezt is szeretjük