Sütőben sült vegán zöldségfasírt: ha így készíted, a húsevők is imádni fogják
Ebben a vegán zöldségfasírtban rengeteg finomság található, a tetejét pedig ragacsos máz vonja be.
![Egyben sült vegán zöldségfasírt](https://kep.index.hu/1/0/5471/54718/547184/54718453_02fbbb65bba78caa891c846268f616d7_wm.jpg)
Az egészben sült vegán zöldségfasírtban megtalálható többek között zellerszár, gomba és csircseriborsó is. Pont úgy kínálhatod, mint a húsból készült fasírtot, friss vagy majonézes salátával, rizzsel vagy krumplival. A hozzávalókat is nyugodtan változtathatod az alapján, ami épp található a kamrádban.
Egyben sült vegán zöldségfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg gomba
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 zellerszár
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál barbecue-szósz
- 2 evőkanál ketchup
- 1 doboz konzerv-csicseriborsó
- 1 kis hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 evőkanál vegán Worcestershire-szósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát, a gombát, a zellerszárat és a sárgarépát szeleteld fel, és serpenyőben, olajon süsd őket meg nagyjából tíz perc alatt. A csicseriborsót közben szűrd le, add hozzá a sült zöldségeket, és pürésítsd. Nem kell teljesen krémesre, maradhat enyhén darabos. Az így kapott masszát kanalazd egy tálba, és keverd el a zsemlemorzsával, a szójaszósszal, az aprított petrezselyemmel és a Worcestershire-szósszal. A ketchupot és a barbecue-szószt egy kis tálban keverd el, és a felét add a zöldségekhez. Ízesítsd még sóval, borssal, füstölt paprikával, és jól keverd el az egészet.
Egy őzgerincformát bélelj ki sütőpapírral, ebbe kanalazd a keveréket. Kend meg a tetejét a maradék ketchupos szósz felével. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd ki, kend rá visszamaradt szószt, és süsd további fél órát.
20 csodás köret, ha unod a krumplit: sültek és raguk mellé is illenek
Párolt zöldségek, rizs és bulgur is az asztalra kerülhet, húsok és szaftosabb ételek mellé remek kísérők.
ElolvasomKép: vaaseenaa / Getty Images
Még több recept