Egészben sült vajas csirke: a bőre ropogós, belül elképesztően puha
Az egészben sült vajas csirke rendkívül mutatós, mégsem nehezen elkészíthető étel.

vajas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen sült csirkének nagyon jót tesz a fűszervaj: a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd össze különböző fűszerekkel, ezzel kend meg a csirkét, hagyd egy kicsit pihenni, majd süsd ropogósra. Ha így készíted, mindenkinek juthat a mellből, a combból és a szárnyból is - ki mit szeret.

Egészben sült vajas csirke

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 egész csirke
  • 1 vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál konyhasó
  • 1 teáskanál nagy szemű tengeri só
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkét dörzsöld be alaposan sóval, a hasába pedig tegyél egy teáskanál nagy szemű tengeri sót és egy cikkekre vágott citromot. A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a lereszelt vöröshagymával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg jól a csirkét ezzel a keverékkel úgy, hogy a bőre alá is juttass belőle. Helyezd magas falú tepsibe - legjobb a római tál, de mást is használhatsz - mellével felfelé, és így kezdd el sütni. Húsz perc múlva fordítsd az egyik oldalára, további húsz perc múlva a másik oldalára, az utolsó húsz percben pedig a bőrével felfelé. Így mindenhol omlós lesz, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra sül. Minden alkalommal, amikor megfordítod, locsolgasd meg a szaftjával.
 

Ha ünnepi az alkalom, vagy a vendégeidet szeretnéd elkápráztatni, tálalj mézes mázas egészben sült kacsát!

Ezt is szeretjük