Egészben sült vajas csirke: a bőre ropogós, belül elképesztően puha
Az egészben sült vajas csirke rendkívül mutatós, mégsem nehezen elkészíthető étel.
Bármilyen sült csirkének nagyon jót tesz a fűszervaj: a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd össze különböző fűszerekkel, ezzel kend meg a csirkét, hagyd egy kicsit pihenni, majd süsd ropogósra. Ha így készíted, mindenkinek juthat a mellből, a combból és a szárnyból is - ki mit szeret.
Egészben sült vajas csirke
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 egész csirke
- 1 vöröshagyma
- 1 citrom
- 1 evőkanál konyhasó
- 1 teáskanál nagy szemű tengeri só
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkét dörzsöld be alaposan sóval, a hasába pedig tegyél egy teáskanál nagy szemű tengeri sót és egy cikkekre vágott citromot. A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a lereszelt vöröshagymával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg jól a csirkét ezzel a keverékkel úgy, hogy a bőre alá is juttass belőle. Helyezd magas falú tepsibe - legjobb a római tál, de mást is használhatsz - mellével felfelé, és így kezdd el sütni. Húsz perc múlva fordítsd az egyik oldalára, további húsz perc múlva a másik oldalára, az utolsó húsz percben pedig a bőrével felfelé. Így mindenhol omlós lesz, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra sül. Minden alkalommal, amikor megfordítod, locsolgasd meg a szaftjával.
Ha ünnepi az alkalom, vagy a vendégeidet szeretnéd elkápráztatni, tálalj mézes mázas egészben sült kacsát!
- citrom
- fűszervaj
- rozmaring
- sült csirke
- húsételek
- egészben sült csirke
- tengeri só
- vajas sült csirke
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept