Édesburgonyás zellerkrémleves: nemcsak finom, de egészséges is

Használd ki az ősz ajándékait, és melegítsd át magad a selymesen lágy, édesburgonyával dúsított zellerkrémlevessel.

Édesburgonyás zellerkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.

Édesburgonyás zellerkrémleves

Hozzávalók

  • 20 dkg édesburgonya
  • 2 db zeller
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg, majd kockázd fel a zellert és az édesburgonyát. Vágd apróra a vöröshagymát, és pépesítsd a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, és futtasd meg rajta a hagymákat, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket. Kevergetve pirítsd pár percig, és önts hozzá egy liter vizet, majd morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még sóval, borssal, rozmaringgal.

Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.
Különleges desszertre vágysz? Az édesburgonyából isteni fánk is készülhet!

Ezt is szeretjük