Édesburgonyás zellerkrémleves: nemcsak finom, de egészséges is
Használd ki az ősz ajándékait, és melegítsd át magad a selymesen lágy, édesburgonyával dúsított zellerkrémlevessel.

edesburgonyas-zellerkremleves
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

Ennyit számít a szemöldök és a smink: 7 színésznő, aki a ’90-es években másként festett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.

Édesburgonyás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg édesburgonya
  • 2 db zeller
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg, majd kockázd fel a zellert és az édesburgonyát. Vágd apróra a vöröshagymát, és pépesítsd a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, és futtasd meg rajta a hagymákat, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket. Kevergetve pirítsd pár percig, és önts hozzá egy liter vizet, majd morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még sóval, borssal, rozmaringgal.

Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.
Különleges desszertre vágysz? Az édesburgonyából isteni fánk is készülhet!

Ezt is szeretjük