Édesburgonyás zellerkrémleves: nemcsak finom, de egészséges is
Használd ki az ősz ajándékait, és melegítsd át magad a selymesen lágy, édesburgonyával dúsított zellerkrémlevessel.

edesburgonyas-zellerkremleves
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.

Édesburgonyás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg édesburgonya
  • 2 db zeller
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg, majd kockázd fel a zellert és az édesburgonyát. Vágd apróra a vöröshagymát, és pépesítsd a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, és futtasd meg rajta a hagymákat, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket. Kevergetve pirítsd pár percig, és önts hozzá egy liter vizet, majd morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még sóval, borssal, rozmaringgal.

Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.
Különleges desszertre vágysz? Az édesburgonyából isteni fánk is készülhet!

Ezt is szeretjük