Roppanós, sajtos, édesburgonyás gofri: nasiként és köretként is tökéletes
Az édesburgonyás gofri jó ötlet akár reggelire is. Maradék felhasználására is tökéletes.

Nem csak édes, palacsintaszerű tésztát készíthetsz gofrisütőben, a sajtos tésztáktól a zöldségesekig széles a választék. Az édesburgonyás gofri remek ötlet. Akárcsak az eredeti, kívül ropogós, belül finom puha. Kínálhatod roppanós zöldségekkel, salátákkal, de fokhagymás, joghurtos öntettel is kiváló.
Édesburgonyás gofri
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya nagyobb
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre zabpehely
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel.
A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Jól mennek hozzá a különféle mártogatósok.
Az édesburgonyát rendkívül változtatosan felhasználhatod, még pitébe is tökéletes.