Roppanós, sajtos, édesburgonyás gofri: nasiként és köretként is tökéletes
Az édesburgonyás gofri jó ötlet akár reggelire is. Maradék felhasználására is tökéletes.

edesburgonyas-gofri
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak édes, palacsintaszerű tésztát készíthetsz gofrisütőben, a sajtos tésztáktól a zöldségesekig széles a választék. Az édesburgonyás gofri remek ötlet. Akárcsak az eredeti, kívül ropogós, belül finom puha. Kínálhatod roppanós zöldségekkel, salátákkal, de fokhagymás, joghurtos öntettel is kiváló. 

Édesburgonyás gofri

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel. 

A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Jól mennek hozzá a különféle mártogatósok. 
Az édesburgonyát rendkívül változtatosan felhasználhatod, még pitébe is tökéletes

Ezt is szeretjük