Roppanós, sajtos, édesburgonyás gofri: nasiként és köretként is tökéletes

Az édesburgonyás gofri jó ötlet akár reggelire is. Maradék felhasználására is tökéletes.

edesburgonyas-gofri
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak édes, palacsintaszerű tésztát készíthetsz gofrisütőben, a sajtos tésztáktól a zöldségesekig széles a választék. Az édesburgonyás gofri remek ötlet. Akárcsak az eredeti, kívül ropogós, belül finom puha. Kínálhatod roppanós zöldségekkel, salátákkal, de fokhagymás, joghurtos öntettel is kiváló. 

Édesburgonyás gofri

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel. 

A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Jól mennek hozzá a különféle mártogatósok. 
Az édesburgonyát rendkívül változtatosan felhasználhatod, még pitébe is tökéletes

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük