Roppanós, sajtos, édesburgonyás gofri: nasiként és köretként is tökéletes
Az édesburgonyás gofri jó ötlet akár reggelire is. Maradék felhasználására is tökéletes.

edesburgonyas-gofri
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

Ha van egy drapp nadrágod, meg van oldva a nyári öltözéked: őrült sok variációt mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem csak édes, palacsintaszerű tésztát készíthetsz gofrisütőben, a sajtos tésztáktól a zöldségesekig széles a választék. Az édesburgonyás gofri remek ötlet. Akárcsak az eredeti, kívül ropogós, belül finom puha. Kínálhatod roppanós zöldségekkel, salátákkal, de fokhagymás, joghurtos öntettel is kiváló. 

Édesburgonyás gofri

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel. 

A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Jól mennek hozzá a különféle mártogatósok. 
Az édesburgonyát rendkívül változtatosan felhasználhatod, még pitébe is tökéletes

Ezt is szeretjük