Roppanós, sajtos, édesburgonyás gofri: nasiként és köretként is tökéletes
Az édesburgonyás gofri jó ötlet akár reggelire is. Maradék felhasználására is tökéletes.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Nem csak édes, palacsintaszerű tésztát készíthetsz gofrisütőben, a sajtos tésztáktól a zöldségesekig széles a választék. Az édesburgonyás gofri remek ötlet. Akárcsak az eredeti, kívül ropogós, belül finom puha. Kínálhatod roppanós zöldségekkel, salátákkal, de fokhagymás, joghurtos öntettel is kiváló.
Édesburgonyás gofri
Hozzávalók
- 2 db nagyobb édesburgonya
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre zabpehely
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel.
A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Jól mennek hozzá a különféle mártogatósok.
Az édesburgonyát rendkívül változtatosan felhasználhatod, még pitébe is tökéletes.
Még több recept