Szaftos édesburgonyás, csirkés ragu a sütőben összesütve: a currytől lesz ennyire finom

Remekül megy a csirkehúshoz a curry és az édesburgonya, főleg, ha az egész sütőben sül össze.

edesburgonyas curry
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi-téli hónapok nagy slágere az édesburgonya. Ez az egyre népszerűbb, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó növény inkább a sütőtök és a sárgarépa rokona, mint a krumplié, ezért az alakjukért aggódók is bátran az étrendjükbe illeszthetik. Csirkével és curryszósszal együtt sütve fejedelmi fogás készíthető belőle.

Édesburgonyás-csirkés curry receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 2.5 dl kókusztej
  • 2 édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 kis vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkét kockázd fel, sózd és borsozd, majd serpenyőben egy kevés olajon süsd a darabokat fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. 

A hagymát kockázd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, hevíts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, adagold bele a curryport és az őrölt gyömbért, így pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel a kókusztejjel. Forrald az egészet össze.

Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel, és oszd el egy tepsiben. Enyhén sózd meg, keverd hozzá a csirkekockákat és a curryszószt, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából fél órára, amíg a krumpli megpuhul.

Számtalan különböző módon használhatod fel az édeskrumplit - fűszeresen, grillezve például akár köretként, akár önálló fogásként is megállja a helyét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük