Fűszeres édesburgonyás curry brokkolival: kiadós, szaftos, és nem nehezít el
Az édesburgonyás, brokkolis curry kókusztejjel készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.

edesburgonya brokkoli curry
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az indiai eredetű, Európába brit közvetítéssel érkezett curry nagyon változatosan elkészíthető, fűszeres, kiadós étel. Magában vagy rizzsel is kínálhatod. A kókusztej nemcsak különleges zamatot ad neki, de segítségével bármilyen diétába vagy a vegán étrendbe is beilleszthető.

Édesburgonyás, brokkolis curry receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dl édesburgonya
  • 2.5 dl kókusztej
  • 1 dl zöldségleves (kockából is lehet)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi chili
  • 0.5 lime leve
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, az édesburgonyát hámozd meg és kockázd fel, majd mindegyiket folyó víz alatt mosd meg. A hagymát aprítsd fel, és futtasd meg az olívaolajon. Add hozzá a curryport, az őrölt gyömbért és a chilit, így kevergesd egy percig, majd dobd bele az édesburgonyát. Pirítsd együtt két percig, ezután öntsd fel a zöldséglevessel és a kókusztejjel. Sózd, borsozd, csepegtesd bele a lime levét, és közepes lángon, lefedve rotyogtasd tíz percet. Ezután add hozzá a brokkolit is, és együtt főzd, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha túl hígnak találod, egy evőkanál kukoricakeményítőt keverj el egy kevés vízzel, és ezzel sűrítsd be a curryt.
Legfinomabb, ha házi készítésű indiai lepénykenyérrel, naannal tunkolod ki a szaftját.

Ezt is szeretjük