Fűszeres édesburgonyás curry brokkolival: kiadós, szaftos, és nem nehezít el
Az édesburgonyás, brokkolis curry kókusztejjel készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.

edesburgonya brokkoli curry
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az indiai eredetű, Európába brit közvetítéssel érkezett curry nagyon változatosan elkészíthető, fűszeres, kiadós étel. Magában vagy rizzsel is kínálhatod. A kókusztej nemcsak különleges zamatot ad neki, de segítségével bármilyen diétába vagy a vegán étrendbe is beilleszthető.

Édesburgonyás, brokkolis curry receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv hámozott paradicsom
  • 8 dl kókusztej
  • 2 db közepes édesburgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db lila hagyma
  • 1 késhegyni chili
  • 1 csokor koriander
  • 0.5 lime leve
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kockákra. A brokkolit szedd rózsáira. Alaposan mosd meg a zöldségeket, sózd, borsozd, majd serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg. Közben a lila hagymát aprítsd fel, tedd a serpenyőbe, és együtt kevergesd, amíg a hagyma megpuhul. Öntsd fel a kókusztejjel, add hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd chilivel és fél lime kifacsart levével, majd kevergetve forrald össze. A főzés végén szórd meg felaprított korianderrel, forgasd össze, és zárd el alatta a lángot.
Legfinomabb, ha házi készítésű indiai lepénykenyérrel, naannal tunkolod ki a szaftját.

Ezt is szeretjük