Fűszeres édesburgonyás curry brokkolival: kiadós, szaftos, és nem nehezít el
Az édesburgonyás, brokkolis curry kókusztejjel készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az indiai eredetű, Európába brit közvetítéssel érkezett curry nagyon változatosan elkészíthető, fűszeres, kiadós étel. Magában vagy rizzsel is kínálhatod. A kókusztej nemcsak különleges zamatot ad neki, de segítségével bármilyen diétába vagy a vegán étrendbe is beilleszthető.
Édesburgonyás, brokkolis curry receptje
Hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- 50 dl édesburgonya
- 2.5 dl kókusztej
- 1 dl zöldségleves (kockából is lehet)
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi chili
- 0.5 lime leve
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, az édesburgonyát hámozd meg és kockázd fel, majd mindegyiket folyó víz alatt mosd meg. A hagymát aprítsd fel, és futtasd meg az olívaolajon. Add hozzá a curryport, az őrölt gyömbért és a chilit, így kevergesd egy percig, majd dobd bele az édesburgonyát. Pirítsd együtt két percig, ezután öntsd fel a zöldséglevessel és a kókusztejjel. Sózd, borsozd, csepegtesd bele a lime levét, és közepes lángon, lefedve rotyogtasd tíz percet. Ezután add hozzá a brokkolit is, és együtt főzd, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha túl hígnak találod, egy evőkanál kukoricakeményítőt keverj el egy kevés vízzel, és ezzel sűrítsd be a curryt.
Legfinomabb, ha házi készítésű indiai lepénykenyérrel, naannal tunkolod ki a szaftját.
Még több recept