Extrán ropogós édesburgonyachips: egészséges nass a sütőből

Felejtsd el a bolti chipset, itt van helyette a sokkal egészségesebb édesburgonyás nass!

Édesburgonyachips receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle zöldségchipsek színesek, egyedi ízűek, és akár diétázók, ételallergiások is bátran fogyaszthatják. Biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaznak egészségtelen ízfokozókat. Édesburgonyához néha egészen jó áron hozzájuthatsz, és tökéletes chipsalap lehet. 

Édesburgonyachips receptje

Hozzávalók

  • 1 db édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre. Megpucolni nem szükséges. Szeleteléshez érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy egyforma vastagságú chipseket kapj. Az édesburgonyákat tedd egy nagy tálba, és a tetejüket locsold meg olívaolajjal. A kezeddel forgasd össze.

Rendezd a chipseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval, keményítővel, majd told forró sütőbe. Süsd 200 fokon körülbelül 20 percig. Amikor a chipsek jó ropogósak, szedd egy tálba.  
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük