Extrán ropogós édesburgonyachips: egészséges nass a sütőből
Felejtsd el a bolti chipset, itt van helyette a sokkal egészségesebb édesburgonyás nass!

A különféle zöldségchipsek színesek, egyedi ízűek, és akár diétázók, ételallergiások is bátran fogyaszthatják. Biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaznak egészségtelen ízfokozókat. Édesburgonyához néha egészen jó áron hozzájuthatsz, és tökéletes chipsalap lehet.
Édesburgonyachips receptje
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre. Megpucolni nem szükséges. Szeleteléshez érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy egyforma vastagságú chipseket kapj. Az édesburgonyákat tedd egy nagy tálba, és a tetejüket locsold meg olívaolajjal. A kezeddel forgasd össze.
Rendezd a chipseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval, keményítővel, majd told forró sütőbe. Süsd 200 fokon körülbelül 20 percig. Amikor a chipsek jó ropogósak, szedd egy tálba.
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció