Édesburgonyás krumplitallérok fetával: tepsiben sütve nem tocsog majd az olajban
Az édesburgonyás krumplitallérok önálló ételként is megállják a helyüket, de köretként is kínálhatod.

edesburgonyas-tallerok
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonya itthon is egyre kedveltebb. Sütheted, készíthetsz belőle pürét vagy akár ízletes tallérokat is. Tegyél hozzá répát, és az édeskés zöldséghez a sós feta sajt is remekül illik. Érdemes joghurtos mártogatóst készíteni hozzá lime-mal és fokhagymával megbolondítva. 

Édesburgonyás krumplitallérok

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 db sárgarépa
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat és a répát pucold meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki, morzsold hozzá a fetát, add hozzá a tojást, a lisztet, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával. 

Formázz a masszából közepes nagyságú golyókat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és lapítsd szét kicsit, mint a fasírtot. Spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a tallérokat.  
Az édesburgonya tepsiben sütve, zöldfűszerekkel megbolondítva isteni köret is lehet. 

Ezt is szeretjük