Édes és ragacsos narancsos csirke – Jobb lesz, mint a sarki kínaiban
Az édes, ragacsos csirke egyszerű párolt rizzsel a legfinomabb.
Néha mindenki rákíván a kínai gyorséttermek ikonikus édes-ragacsos csirkéjére. Ha otthon is szívesen elkészítenéd ezt az ételt, akkor ezt a narancsos csirkereceptet neked találták ki. Meglátod, könnyebb elkészíteni, mint hinnéd!
Édes és ragacsos narancsos csirke
Hozzávalók 4 adag
A szószhoz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál narancslé
- 3.5 dl víz
- 20 dkg barna cukor
- 2 evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- fél teáskanál gyömbér
- fél teáskanál fokhagymapor
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- chilipehely
- 2 evőkanál víz
- 0.8 dl rizsecet
- 0.5 dl citromlé
A csirkéhez
- 60 dkg csirkemell
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi só, bors
Elkészítés:
A szószhoz keverd össze a vizet, a rizsecetet, a citromlevet, a szójaszószt és a narancslevet egy serpenyőben, majd melegítsd fel közepes hőfokon. Ezután keverd hozzá a barna cukrot, reszelt narancshéjat, póréhagymát, gyömbért, fokhagymaport és a chilipelyhet. Forrald fel, majd vedd le a tűzről és hűtsd 15 percig.
A csirkemellet kockázd fel, tedd újrazárható műanyag zacskóba, és önts hozzá két és fél decit a lehűtött szószból, a maradékot pedig tedd félre. Zárd le és tedd a hűtőbe két órára.
A lisztet, a sót és a borsot egy másik visszazárható műanyag zacskóban keverd össze. Vedd ki a bepácolt csirkét a zacskóból, és tedd át a lisztes, fűszeres zacskóba. Zárd le és rázd össze. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd ki a csirkét jól megpirítva. A serpenyőből kivéve tedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, és fedd le alufóliával.
Vedd elő a maradék szószt, öntsd a serpenyőbe és forrald fel. Egy külön tálban a kukoricakeményítőt keverd simára a két evőkanál vízzel, majd öntsd a forró szószhoz. A félretett csirkét vedd elő újra és tedd a szósszal teli serpenyőbe. Kevergetve süsd 5 percig, majd rizzsel tálald.
Mennyei mustáros csirkemellfilé: kétféle sajt kerül a töltelékbe
A töltött húsok mindig nagy slágerei egy kiadós és ráérős ebédnek. Ezúttal egy kétféle sajttal töltött mustáros receptet mutatunk, ami olyan finom, hogy nehéz nem beleszeretni.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Getty Images Hungary.