Zöldséges kínai csirkefalatok ragacsos szószban: nem nehéz elkészíteni, és ellenállhatatlanul finom
Mandzsúriai csirkének is nevezik ezeket a zöldséges, ragacsos kínai csirkefalatokat, amelyeket egyszer készítesz el, és azonnal a rabja leszel.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A ragacsos, zöldséges kínai csirke - más néven mandzsúriai csirke - a vele sült paprikának és a szójaszósznak köszönhetően olyan izgalmas. A húsfalatokat a tojásfehérje és a kukoricakeményítő varázsolja ropogóssá. Ha van otthon wokod, abban készítsd, de ha nincs, bármilyen tapadásmentes serpenyő megteszi.
Ragacsos kínai csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 35 dkg csirkemellfilé
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 teáskanál a szószba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál fehérborecet
- 0.5 dl víz
- só
- frissen őrölt bors
- bő olaj a sütéshez
- zöldhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, és tedd egy tálba. Sózd meg, add hozzá a tojásfehérjét és egy evőkanál kukoricakeményítőt, és kézzel vagy fakanállal keverd össze. A paprikák csumáját vágd ki, és kockázd fel őket. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi ellepi a csirkekockákat, és néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha már szép színt kaptak, szűrőlapáttal szedd ki, és csepegtesd le őket.
Egy tiszta serpenyőben kevés olajon futtasd meg a felkockázott lila hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is, és így pirítsd egy percig. Add hozzá a felkockázott paprikát, a szójaszószt, a cukrot és az ecetet, öntsd fel vízzel, reszelj rá borsot, adj hozzá egy kis keményítőt, és forrald nagyjából öt percig, amíg a paprika kicsit összeesik, a szósz pedig besűrűsödik. Ekkor keverd hozzá a kisült csirkét, és forgasd össze. Tálaláskor néhány szál friss zöldhagymával szórhatod meg.
Kínai recept a tavaszi tekercs is, amelyet szintén elkészíthetsz a saját konyhádban is.
Még több recept