Zöldséges kínai csirkefalatok ragacsos szószban: nem nehéz elkészíteni, és ellenállhatatlanul finom
Mandzsúriai csirkének is nevezik ezeket a zöldséges, ragacsos kínai csirkefalatokat, amelyeket egyszer készítesz el, és azonnal a rabja leszel.

mandzsuriai csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ragacsos, zöldséges kínai csirke - más néven mandzsúriai csirke - a vele sült paprikának és a szójaszósznak köszönhetően olyan izgalmas. A húsfalatokat a tojásfehérje és a kukoricakeményítő varázsolja ropogóssá. Ha van otthon wokod, abban készítsd, de ha nincs, bármilyen tapadásmentes serpenyő megteszi.

Ragacsos kínai csirke

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 dkg csirkemellfilé
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 teáskanál a szószba
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál fehérborecet
  • 0.5 dl víz
  • frissen őrölt bors
  • bő olaj a sütéshez
  • zöldhagyma a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, és tedd egy tálba. Sózd meg, add hozzá a tojásfehérjét és egy evőkanál kukoricakeményítőt, és kézzel vagy fakanállal keverd össze. A paprikák csumáját vágd ki, és kockázd fel őket. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi ellepi a csirkekockákat, és néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha már szép színt kaptak, szűrőlapáttal szedd ki, és csepegtesd le őket. 
 

Egy tiszta serpenyőben kevés olajon futtasd meg a felkockázott lila hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is, és így pirítsd egy percig. Add hozzá a felkockázott paprikát, a szójaszószt, a cukrot és az ecetet, öntsd fel vízzel, reszelj rá borsot, adj hozzá egy kis keményítőt, és forrald nagyjából öt percig, amíg a paprika kicsit összeesik, a szósz pedig besűrűsödik. Ekkor keverd hozzá a kisült csirkét, és forgasd össze. Tálaláskor néhány szál friss zöldhagymával szórhatod meg.
 

Kínai recept a tavaszi tekercs is, amelyet szintén elkészíthetsz a saját konyhádban is.

Ezt is szeretjük