Régimódi eperhab a mama receptesfüzetéből: pillanatok alatt kész a kanalazni való édesség

A régimódi eperhabhoz mindössze három hozzávaló szükséges, és nagyon jólesik a melegebb napokon.

Régimódi eperhab
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A régimódi eperhab egyszerű édesség, amely ma is megdobogtatja a szívünket. Mindössze három hozzávalóból áll, az elkészítése gyerekjáték, és a maradék tojásfehérjét is fel tudod használni hozzá. A tojást először üresen verd fel, és csak amikor már kemény, akkor adagold hozzá a cukrot.

Régimódi eperhab

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg eper
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az eperről vágd le a levelét, a gyümölcsöt folyóvíz alatt mosd meg, kockázd fel, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Fagyasztott gyümölcsöt is használhatsz hozzá, de azt előbb olvaszd ki. A tojásfehérjét verd kemény habbá, adagold bele kanalanként a cukrot, végül forgasd hozzá az eperpürét. Oszd el poharakban, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Krémes chiapuding házi eperszósszal: reggeli és desszert is egyben

Dobd fel az egyszerű chiapudingot frissen készített házi eperszósszal: finom reggeli és egészséges desszert is egyben.

Elolvasom

Kép: Yulia-Images / Getty Images

Ezt is szeretjük