Csípős, házi ecetes torma - Így készítheted el könnyek nélkül

Egyszerűsítsd le, gyorsítsd fel az ecetes torma készítését! Legközelebb is így fogod csinálni.

Csípős, házi ecetes torma - Így készítheted el könnyek nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ecetes torma nélkülözhetetlen a húsvéti időszakban. Ne válaszd csak azért a boltit, mert eddig túlságosan meggyötört az elkészítése. Aprítógép segítségével, könnyek nélkül, percek alatt összedobod. 

A torma igazi csodaszer, méregtelenítő és rákmegelőző hatása közismert. Érdemes belőle minél többször fogyasztani, és nem csak a húsvéti sonkához. Ez a házi változat nagyon krémes és selymes lesz, ráadásul még tartósítószer sem kerül bele.

Ecetes torma

Hozzávalók

  • 50 dkg torma
  • 5 evőkanál ecet
  • 4 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés ideje: 15 perc.

Elkészítés menete

Öntsd egy tálba a vizet, az ecetet, keverd hozzá a cukrot és a sót. A tormát a lehető leggyorsabban hámozd meg, és vágd két-három részre. Rakd aprítógépbe, és daráld addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. 

Gyorsan keverd hozzá több részletben az ecetes levet. Ne legyen túl vizes, de túl száraz se, majd kanalazd alaposan kimosott, kisebb méretű üvegekbe. Csavard rá a tetejét, és fogyasztásig tartsd száraz, hideg helyen. A tormakrémet turbósíthatod még gyömbérrel, tejföllel vagy egy-két kanál majonézzel.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük