Ropogós ecetes szilva a nagyi receptje szerint: isteni téli savanyúság lehet
Ha unalmas az uborka vagy a káposzta, vesd be az ecetes szilvát! Most tedd el télire is!
Az ecetes szilva békebeli savanyúság, mindig sok üveg sorakozott belőle a nagyi kamrapolcán. Egyáltalán nem okozhat nagy kihívást az elkészítése. Nem tévedés, a levet kétszer kell felforralni, így kevesebb eséllyel romlik meg a savanyúság.
Ecetes szilva
Hozzávalók
- 2 kg szilva
- 35 dkg cukor
- 1 l víz
- 1 dl ecet
- 1 kávéskanál só
- 2 rúd fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
Az ecetes szilvába tökéletesek az egészséges, de keményebb gyümölcsök. Arra figyelj, hogy zöld szilvát ne rakj el. Alaposan mosd meg, majd rendezd sterilizált üvegekbe. Rakhatod jó szorosan egymás mellé a gyümölcsöket.
A vizet öntsd egy lábosba, a cukorral, a sóval, az ecettel, a fahéjjal és a szegfűszeggel kezdd főzni. Amikor felforr, mehet a lé a szilvákra, majd hagyd állni 10 percig, utána öntsd vissza a lábosba. Forrald fel még egyszer, és újból oszd el egyenletesen a gyümölcsökön. Jól zárd le fedővel, és tedd plédek közé. Két-három nap múlva mehetnek az üvegek a kamrába.
A szilva tökéletesen illik az egyszerűen elkészíthető, remegős tejpitébe is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció