Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő
Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.
A fokhagyma tökéletes immunerősítő, tele van vitaminnal, vértisztító hatású. Ha rendszeresen fogyasztod, könnyen felveheted a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek savanyúságot is készíthetsz belőle, ráadásul az ecetes fokhagyma nem nagy kihívás. Két-három hét alatt az ízek jól összeérnek. Felbontás után tárold a hűtőben.

Fokhagyma fűszeres lében
Hozzávalók
- 40 dkg fokhagyma
- 5 dl víz
- 0.6 dl ecet 20 százalékos
- 3 evőkanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál egész bors
- 1 teáskanál mustármag
- 1 teáskanál rozmaring aprított
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdekre. Csak egészséges darabokat rakj el, különben könnyebben megromlik a savanyúság, és az íze sem lesz az igazi. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustármagot, a babérlevelet, és forrald fel.
A gerezdeket rakd üvegekbe, szórj rá aprított rozmaringot, majd öntsd rá a levet. Jól csavard rá a tetejét. Tedd egy újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb fazékba. Melegítsd, majd, amikor elkezd gyöngyözni, zárd el a tüzet. Várd meg, míg az üvegek lassan kihűlnek, utána pakold száraz, hűvös helyre.
Kép: Getty Images.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció