Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő
Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.

Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagyma tökéletes immunerősítő, tele van vitaminnal, vértisztító hatású. Ha rendszeresen fogyasztod, könnyen felveheted a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek savanyúságot is készíthetsz belőle, ráadásul az ecetes fokhagyma nem nagy kihívás. Két-három hét alatt az ízek jól összeérnek. Felbontás után tárold a hűtőben. 

Fokhagyma fűszeres lében

Hozzávalók:

  • 40 dkg fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 0.6 dl 20 százalékos ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdekre. Csak egészséges darabokat rakj el, különben könnyebben megromlik a savanyúság, és az íze sem lesz az igazi. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustármagot, a babérlevelet, és forrald fel.
A gerezdeket rakd üvegekbe, szórj rá aprított rozmaringot, majd öntsd rá a levet. Jól csavard rá a tetejét. Tedd egy újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb fazékba. Melegítsd, majd, amikor elkezd gyöngyözni, zárd el a tüzet. Várd meg, míg az üvegek lassan kihűlnek, utána pakold száraz, hűvös helyre. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük