Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő
Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.

Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagyma tökéletes immunerősítő, tele van vitaminnal, vértisztító hatású. Ha rendszeresen fogyasztod, könnyen felveheted a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek savanyúságot is készíthetsz belőle, ráadásul az ecetes fokhagyma nem nagy kihívás. Két-három hét alatt az ízek jól összeérnek. Felbontás után tárold a hűtőben. 

Fokhagyma fűszeres lében

Hozzávalók:

  • 40 dkg fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 0.6 dl 20 százalékos ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdekre. Csak egészséges darabokat rakj el, különben könnyebben megromlik a savanyúság, és az íze sem lesz az igazi. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustármagot, a babérlevelet, és forrald fel.
A gerezdeket rakd üvegekbe, szórj rá aprított rozmaringot, majd öntsd rá a levet. Jól csavard rá a tetejét. Tedd egy újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb fazékba. Melegítsd, majd, amikor elkezd gyöngyözni, zárd el a tüzet. Várd meg, míg az üvegek lassan kihűlnek, utána pakold száraz, hűvös helyre. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük