Az E80 torta receptje
Az Auguszt cukrászda műremeke
Egy tortában minden, ami jó: piskóta, kávé- és csokikrém, valamint marcipán, ez az E80 torta.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ezt a tortát szeretnéd felszolgálni a vasárnapi ebéd utáni desszertnek, jó, ha már szombat délután nekilátsz, hiszen állnia kell egy éjszakát ahhoz, hogy tökéletes legyen.

A krémek és a tészta mennyiségét variálhatod kedvedre, annak függvényében, hogy mekkora formában készíted, és mennyire szeretnél masszív tortát.

E80 torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanálnyi liszt
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 1 fél csomag sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor

Csokoládékrém

  • 50 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 2,5 dl tejszín

Marcipánréteg:

  • 20 dkg fehér marcipán

Kávékrém:

  • 2 evőkanálnyi kávé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 pár csepp rumaroma
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Első körben a krémeket készítsd el! A csokoládét törd kockákra, majd egy lábasba öntsd a tejszínt, gyújts alá, és lassan kevergetve olvaszd fel benne a csokit. Ha ezzel kész vagy, várd meg, míg kihűl, aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára. A kávékrémhez a tejet melegítsd fel, majd sűrítsd be a liszttel, aztán tedd félre hűlni. A vajat keverd simára a porcukorral, öntsd hozzá a kávét és egy pár csepp rumaromát is, majd ha már elég hideg a tej, keverd hozzá, aztán ezt is tedd hűtőbe egy éjszakára. Ezután te is pihenhetsz egy éjszakát. Reggel frissen, vidáman készítsd el a piskótát a szokásos menetrend szerint: a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd tedd félre.

A sárgájákat keverd simára a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport. Vajazz és lisztezz ki egy alkalmas formát, majd 180 fokon süsd aranybarnára a tésztát. Ha elkészült, vágd félbe úgy, hogy két egyforma méretű kört kapj. A marcipánt nyújtsd ki akkorára, amekkora a torta - a piskótalapok - lesz.

A hűtő mélyéről varázsold elő a krémeket, egyszer mindkettőn menj át a habverővel, majd jöhet a torta összeállítása. Vedd elő a kedvenc tortaformádat, tedd az aljára az egyik piskótalapot, arra kend rá a csokikrém felét, majd arra a marcipánlapot. Erre jöhet még egy réteg csokikrém, majd a tetejére a másik piskótalap. Arra végül, de nem utolsósorban a kávékrém, majd rá a cukrozatlan kakaópor, egyenletesen eloszlatva. És már kész is.

Ezt is szeretjük