Foszlós, diós-fahéjas tekercsek: ezzel a kelt tésztával könnyű dolgozni
Ez a fahéjas tekercs valami csúcs, a tészta puha, a töltelék pedig dióval még jobb.

dios-fahejas-tekercsek
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Gátolja az öregedést, ha ezeket a pontokat stimulálod: a szép bőr titka a reflexzónákban van »

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha megkóstolod, legalább annyira szeretni fogod, mint a kakaós csigát. A fahéjas tekercs tökéletes napindító egy pohár itallal, de a vendégeket is bátran megkínálhatod vele. Ha van időd, készítsd saját kezűleg a tésztát, megéri a fáradságot. Ha maradna belőle, csomagolj belőle tízóraira. 

Diós-fahéjas tekercsek

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg dió
  • 2 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejet keverd össze egy teáskanál cukorral, morzsold hozzá az élesztőt, majd pihentesd, amíg fel nem fut. Amikor jól megemelkedik, rakd az átszitáld liszthez, a puha vajhoz, majd dolgozd össze, add hozzá a maradék cukrot, a sót és a tojásokat is. Dagaszd simára, közepesen lágy, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára körülbelül 45 perc alatt. 

Közben keverd össze a puha vajat, a cukrot, a kis darabokra vágott diót és a fahéjat.
A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a vajas keverékkel. Szorosan csavard fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, és szeleteld fel négy-öt centis darabokra. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd még 30 percig. Ezt követően told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 

Ha gyorsabb sütire vágysz, a tekercseket kelt tésztából is elkészítheted. Vaníliás töltelékkel is isteni. 

Ezt is szeretjük