Isteni diós, almás céklasaláta: ez segít felturbózni az immunrendszeredet
Ne csak ecetes lében eltett savanyúságként tekints a céklára! Érdemes minél többet kihozni belőle.

almas-ceklasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cékla tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és akkor van a szezonja, amikor már nem kapható sok friss zöldség, gyümölcs. Ráadásul főzni sem kell, így megmarad benne minden vitamin. Tartalmas előételként vagy könnyed vacsoraként egyaránt megállja a helyét. 

Diós, almás céklasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • 1 db alma
  • 2 evőkanál dió
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az almát hámozd meg, majd reszeld le. Vágd durvára a diót, és száraz serpenyőben pirítsd meg, így még teltebb lesz az íze. Egy kisebb tálban keverd össze az almaecetet, az olívaolajat, a mézet és a csipet sót. 
Rakd egy tálba az almát és a céklát, óvatosan keverd össze az almaecetes öntettel, és szórd meg a dióval. Érdemes pihentetni fél-egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
A céklából egészséges hamburgerpogácsát is készíthetsz. Finom szaftos és kellemesen fűszeres lesz. 

Ezt is szeretjük