
Puha, diókrémes palacsinta - Ez a töltelék valami csoda
Itt a szezon, muszáj, hogy végre a palacsintába is kerüljön dió!


Ha házi, főzött diókrémmel töltöd meg a palacsintát, biztos, hogy senki sem fog tudni neki ellenállni. Ez a tészta nem ragad le, nem szakad, és a töltelék is gyorsan elkészül. Tejszínhabbal vagy öntettel igazi kényeztető desszertet kapsz, ami remek lezárása egy családi étkezésnek.
Diókrémes palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 2 evőkanál rum
Elkészítés:
Az egész tojásokat üsd egy tálba, majd keverd össze jól a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel. Szitáld hozzá a lisztet, és fokozatosan öntsd hozzá az ásványvizet. Dolgozd a masszát csomómentesre. A tésztát pihentesd fél óráig, és süsd ki. Egy palacsintasütőt vagy egy kisebb serpenyőt kenj ki kevés olajjal, majd kanalazz bele a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát süsd pirosra kisebb lángon, és csúsztasd egy tányérra.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, majd amikor elkezd forrni, rakd hozzá a diót és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd öt percig, vagy amíg sűrűvé, krémessé nem válik. Húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a rumot. Várd meg, míg langyosra hűl, és kend a palacsintákra, majd tekerd fel, vagy hajtogasd össze. Annyi tölteléket rakj bele, hogy ne folyjon ki a tésztából. Porcukorral, dióval kínáld.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept