Puha, diókrémes palacsinta - Ez a töltelék valami csoda
Itt a szezon, muszáj, hogy végre a palacsintába is kerüljön dió!

Puha, diókrémes palacsinta - Ez a töltelék valami csoda
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha házi, főzött diókrémmel töltöd meg a palacsintát, biztos, hogy senki sem fog tudni neki ellenállni. Ez a tészta nem ragad le, nem szakad, és a töltelék is gyorsan elkészül. Tejszínhabbal vagy öntettel igazi kényeztető desszertet kapsz, ami remek lezárása egy családi étkezésnek.

Diókrémes palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál rum
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat üsd egy tálba, majd keverd össze jól a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel. Szitáld hozzá a lisztet, és fokozatosan öntsd hozzá az ásványvizet. Dolgozd a masszát csomómentesre. A tésztát pihentesd fél óráig, és süsd ki. Egy palacsintasütőt vagy egy kisebb serpenyőt kenj ki kevés olajjal, majd kanalazz bele a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát süsd pirosra kisebb lángon, és csúsztasd egy tányérra.
 

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, majd amikor elkezd forrni, rakd hozzá a diót és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd öt percig, vagy amíg sűrűvé, krémessé nem válik. Húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a rumot. Várd meg, míg langyosra hűl, és kend a palacsintákra, majd tekerd fel, vagy hajtogasd össze. Annyi tölteléket rakj bele, hogy ne folyjon ki a tésztából. Porcukorral, dióval kínáld.

Ezt is szeretjük