Omlós dijoni sült csirkemell: finom szaftos marad a hús, ha így készíted
A dijoni mustár tökéletes arra, hogy feldobd vele a szárazabb sült csirkemellet.

dijoni-csirkemell
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dijoni mustár erőteljesebb ízű, mint a hagyományos, így kifejezetten ajánlott pácoláshoz. A mézzel különösen jók együtt. A csirkemellet hamar átjárják a csodás ízek, és szaftosabbak lesznek a fűszeres keveréktől. Rakhatsz a hús mellé a sütőbe zöldségeket, így akár cukkinit vagy krumplit is, de rizzsel is kínálhatod. 

Dijoni sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a dijoni mustárral, a mézzel, a borssal, a préselt fokhagymával, a zöldfűszerekkel, és kend a húsra. Lefedve hagyd a pácban egy-két órán át, hogy jól átjárják az ízek.

Pihentetés után a csirkemellet rakd át zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe, és önts alá vizet. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 190 fokon 30-40 perc alatt. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit.  
A csirkemell őszibarackkal és mézzel is kitűnő, az édes-sós ízkombináció egyszerűen fantasztikus. 

Ezt is szeretjük