Omlós dijoni sült csirkemell: finom szaftos marad a hús, ha így készíted
A dijoni mustár tökéletes arra, hogy feldobd vele a szárazabb sült csirkemellet.
A dijoni mustár erőteljesebb ízű, mint a hagyományos, így kifejezetten ajánlott pácoláshoz. A mézzel különösen jók együtt. A csirkemellet hamar átjárják a csodás ízek, és szaftosabbak lesznek a fűszeres keveréktől. Rakhatsz a hús mellé a sütőbe zöldségeket, így akár cukkinit vagy krumplit is, de rizzsel is kínálhatod.
Dijoni sült csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a dijoni mustárral, a mézzel, a borssal, a préselt fokhagymával, a zöldfűszerekkel, és kend a húsra. Lefedve hagyd a pácban egy-két órán át, hogy jól átjárják az ízek.
Pihentetés után a csirkemellet rakd át zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe, és önts alá vizet. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 190 fokon 30-40 perc alatt. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit.
A csirkemell őszibarackkal és mézzel is kitűnő, az édes-sós ízkombináció egyszerűen fantasztikus.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept