Ropogós sajtos rántott szelet darált húsból - Nem gondolnád, milyen finom

Ezúttal a hétvégi rántott szeletet készítsd fűszeres, sajtos darált húsból!

Darálthúsos rántott szelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Külsőre a hagyományos rántott húsra hasonlít, az íze a fasírtra emlékeztet. A darált húsos rántott szelet nem új találmány, régen a menzán is népszerű volt, sőt, kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon. 

Nagyon kiadós, fél kiló darált húsból az egész család jóllakik. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot.

Darált húsos rántott szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Elkészítés ideje: 45 perc

A húst rakd egy tálba, és keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, mintha fasírtot készítenél. Lisztezd be, majd lapogasd el, ezt akár sodrófával is megteheted. A panírozáshoz rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.

A szokásos módon panírozd be a húst. Hevíts olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, hogy ne sérüljön a bunda. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Ezt is szeretjük