Ropogós sajtos rántott szelet darált húsból - Nem gondolnád, milyen finom
Ezúttal a hétvégi rántott szeletet készítsd fűszeres, sajtos darált húsból!
Külsőre a hagyományos rántott húsra hasonlít, az íze a fasírtra emlékeztet. A darált húsos rántott szelet nem új találmány, régen a menzán is népszerű volt, sőt, kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon.
Nagyon kiadós, fél kiló darált húsból az egész család jóllakik. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot.
Darált húsos rántott szelet
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés ideje: 45 perc
A húst rakd egy tálba, és keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, mintha fasírtot készítenél. Lisztezd be, majd lapogasd el, ezt akár sodrófával is megteheted. A panírozáshoz rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.
A szokásos módon panírozd be a húst. Hevíts olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, hogy ne sérüljön a bunda. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.