Szaftos darált hússal töltött paradicsom: kiadós fogás, mégsem hízlal
Igazi nyárias fogás a darált hússal töltött paradicsom, ami lédús zöldségből a legfinomabb.

- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Nyáron kapható a valódi, napon érlelt, friss paradicsom, ami darált hússal töltve igazán kiadós vacsora is lehet. A hozzá való rizst nem kell teljesen megfőzni, mert majd a sütőben puhul meg igazán. Egy kevés fehérbor különösen jó tesz a tölteléknek.
Darált hússal töltött paradicsom
Hozzávalók 6 darabhoz
- 25 dkg darált hús
- 6 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 0.5 bögre rizs
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és az olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. Közben a paradicsomok tetejét vágd le, a húsukat, belsejüket óvatosan kapard ki, és tedd félre. Ha kész a hús, öntsd fel borral add hozzá a paradicsom húsát és a rizst, és nagyjából tíz percig lefedve gyöngyöztesd, hogy jó szószos legyen. Ha szükséges, egy kevés vizet önthetsz még alá. A rizsnek nem kell közben készre főnie. A paradicsomokat állítsd egymás mellé egy tepsibe. Töltsd meg őket a darált hússal, és helyezd rájuk vissza a kalapjukat. Önts a tepsibe két deci vizet, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 45 percig. Az vizet közben, ha szükséges, pótold.
Friss paradicsomból isteni finom feltét is készülhet pirítósra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept