Fűszeres darált hússal töltött, sült paradicsom sok sajttal a tetején
Az étvágygerjesztő töltött paradicsom meleg előétel vagy könnyű vacsora is lehet.

daralt-hussal-toltott-sult-paradicsom
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges, vitaminokban gazdag, kalóriaszegény paradicsomot minden formában szeretjük. Próbáltad már töltve, összesütve mindenféle finomsággal, sok sajttal a tetején? Ha igen, nem kérdés, hogy sokszor kerül még az asztalra. Ha nem, ideje kipróbálni! Töltéshez nagyobb, érett, feszes bőrű, sérülésmentes paradicsomokat válogass össze! 

Darált hússal töltött, sült paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 6 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, és kanalazd ki a belsejüket. A hagymát kockázd apróra, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig, majd tedd hozzá a paradicsom belsejét, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, pirospaprikával, és párold 15 percig. 

Rakd a paradicsomokat egy olajjal kikent sütőtálba, és töltsd meg a darált húsos masszával. Szórd meg reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben süsd 20 percig. Ekkor tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még öt-tíz percig.
Az édes, zamatos paradicsom tésztafeltétnek is kiváló, bazsalikommal különösen jó. 

Ezt is szeretjük