Kefires, snidlinges dán krumplisaláta tojással: bármilyen sült mellé remekül illik
A kefires dán krumplisaláta izgalmas köret a sült húsok mellé.

Az ünnepi időszak egyben a krémes saláták fő szezonja is: nagyobb összejövetelekre hidegtálnak vagy a karácsonyi asztalra sültek mellé egyaránt remekül passzolnak. Ez a tartalmas, tojással dúsított dán krumplisaláta a kefirnek köszönhetően lesz savanykás.
Dán krumplisaláta receptje
Hozzávalók
- 60 dkg krumpli
- 4 db tojás
- 4 dl kefir
- 3 újhagyma
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál aprított snidling
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd tetszés szerinti darabokra, és főzd ki. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. A tojást tíz perc alatt főzd meg, ha kész, tedd hideg vízbe. Amikor kihűlt, hámozd meg, és kockázd vagy karikázd fel. A krumplit és a tojást tedd egy tálba. Az újhagymát is aprítsd fel teljesen, a fehér részét keverd a krumplis tojáshoz, a zöldet tedd félre. A kefirt egy másik tálban keverd el a cukorral, a mustárral, a sóval és a borssal. Öntsd a tojásos krumpli tetejére, vegyítsd jó el, szórd meg az újhagyma felkarikázott zöld szárával és az aprított snidlinggel, és tedd a hűtőbe egy-két órára, amíg összeérnek az ízei.
Az ecetes bajor krumplisaláta is isteni finom köret bármilyen hús mellé.