Dagasztás nélküli, foszlós házi kenyér, amit kezdőknek is könnyű elkészíteni

Nagyon kevés munka van ezzel a házi kenyérrel, a különlegessége, hogy 12 órán át kell pihentetni.

Dagasztás nélküli házi kenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell, hogy a kenyérsütés bonyolult legyen. Ha nincs kovászod, de még találsz a kamrában szárított élesztőt, az is tökéletes lesz. Nem kell dagasztani sem, csak időben fogj hozzá, mert a tésztát jó 12 órán át kell pihentetni. Teljes kiőrlésű liszttel is elkészítheted. 

Dagasztás nélküli házi kenyér

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, az élesztőt, és öntsd hozzá a langyos vizet. Keverd össze egy-két perc alatt, majd egy nagy edényben, lefedve pihentesd 12 órán keresztül. Fontos, hogy legyen helye bőven, mert jól megemelkedik. 

Kelesztés után melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd a lágy tésztát rakd egy edénybe. A legjobb, ha ez vaslábos, cserépedény, esetleg jénai tál. Takard le, mehet a sütőbe, majd 30 perc múlva vedd le a tetejét, és süsd még 15-20 percig.
A kívül ropogós, belül foszlós francia kenyeret is megsütheted otthon. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük