Így készíthetsz sajttortát cukormentesen: mutatjuk, mivel édesítheted

Cukormentesen is készíthetsz sajttortát: mutatjuk, melyik típusú édesítő a legjobb hozzá.

Cukormentes sajttorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha úgy döntesz, cukormentesen szeretnél sajttortát készíteni, használj hozzá eritritet! Ennek az édesítőszernek az energiatartalma nagyon alacsony, 10 dkg eritrit 20 kalóriát tartalmaz, így fogyókúra során bátran alkalmazhatod. Az édesítőereje 60-80 százaléka a hagyományos répacukorénak, így ha egy eredetileg cukros receptet szeretnél vele készíteni, az ott megadott mennyiségnél kicsit többet használj belőle.

Cukormentes sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg zabkeksz (vagy más cukormentes keksz)
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg eritrit
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kis csomag zselatinpor (10 g)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törd morzsalékosra aprítógépben vagy sodrófával. A vajat olvaszd fel, keverd a kekszhez, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

 

A mascarponét, a krémsajtot, az eritritet és a vaníliaaromát jól keverd habosra. A vízbe tedd bele a zselatint, várj öt percet, amíg megduzzad, ezután a mikróban néhány másodperc alatt melegítsd fel, hogy felolvadjon. Nagyon fontos, hogy ne melegítsd túl, ne forrjon. A felolvadt zselatint keverd a krémhez. Kend a kekszmorzsa tetejére, és tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.

Sütés nélkül készülő krémes édesség a tiramisu is, amelyet akár tojás nélkül is készíthetsz.

Mennyei, krémes poharas tiramisu: tojás nélküli receptet mutatunk

A csodás desszertet tálalás előtt 1-2 nappal is összeállíthatod, lefedve, a hűtőben nem lesz semmi baja.

Elolvasom

Kép: Rebeca Mello / Getty Images

Ezt is szeretjük