Fokhagymás cukkinis tócsni - Süss belőle sokat, mert elkapkodják
A cukkinis tócsni nem csak a vegetáriánusok kedvence.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig csak krumpliból készítetted a tócsnit, próbáld ki cukkiniból is. Sokkal egészségesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. Ilyen formában a gyerekek is biztosan megeszik a cukkinit. 

A tócsni hidegen és melegen egyaránt finom. Tálaláskor reszelhetsz rá sajtot, és fokhagymás tejfölt vagy más mártogatóst is kínálhatsz hozzá.

Cukkinis tócsni

Hozzávalók:

  • 1 zsenge cukkini
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 35 perc

A cukkinit mosd meg, a végeit vágd le, és reszeld le nagy lyukú reszelőn. Hagyd állni öt percig, majd nyomkodd ki a levét. Rakd hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

Egy serpenyőben hevíts körülbelül négy deci olajat, majd rakj bele két evőkanálnyi masszát. Kicsit lapítsd el, és süsd kis lángon. Amikor az alsó fele piros lesz, óvatosan fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Blog.hu ajánló