Cukkinis, sajtos rizsfelfújt: tökéletes köret vagy könnyű vacsora
Ki mondta, hogy a rizsfelfújt csak édesen finom? Próbáld ki a cukkinis, sajtos változatot is!

cukkinifelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini nem véletlenül olyan nagy kedvenc. A kalóriaszegény, vitaminokban gazdag zöldség semleges íze miatt a végtelenségig variálható, szeretjük rakottasban, rántva, töltve, sőt még süteményben is. Próbáld ki legközelebb rizsfelfújtba csempészve, igazán különleges, új fogást tehetsz az asztalra! Kitűnő önmagában, sőt köretként is kínálhatod.

Cukkinis, sajtos rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 10 db sajt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 db cukkini
  • 1 db leveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd rá az alaposan átmosott rizst, és pirítsd üvegesre, majd öntsd fel három deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára. Keverd a rizshez a kinyomkodott cukkinit, a reszelt sajtot, locsold meg a tejszínnel, majd ízlés szerint szórj hozzá sót, borsot, szerecsendiót. A tojásokat verd fel, és forgasd a rizses-cukkinis masszához.
Simítsd a keveréket vajjal kikent sütőformába, és 175 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A cukkini rakottasba is kerülhet, sajttal, tejszínnel fenséges fogás.

Ezt is szeretjük