Paradicsomos, cukkinis egytál a sütőből: nem is kell finomabb a nyár végére

A paradicsomos, cukkinis egytál a legtökéletesebb nyárvégi ebéd.

Paradicsomos, cukkinis egytál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott zöldségek szerelmesei imádni fogják ezt a padlizsánnal, paradicsommal, és cukkinival rakott egytálételt, amelyet szaftos, rizses ragu jár át. Bár ebben a receptben nem szerepel hús, ha még kiadósabbra szeretnéd, darált pulyka- vagy sertéscombot is főzhetsz a mártásba.

Cukkinis-paradicsomos egytál

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 cukkini
  • 1 kis padlizsán
  • 1 bögre rizs
  • 1 hagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál cukor
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst kétszeres mennyiségű vízben párold puhára. Közben a padlizsánt karikázd fel, sózd be, és hagyd állni egy órát.

A mártáshoz a hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a sűrített paradicsomot, keverd el, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel és a fehérborral. Szórd meg a fűszerekkel és egy kiskanál cukorral, és kis lángon fél óra alatt főzd össze. Az utolsó tíz percben keverd bele a rizst, és hagyd, hogy a szemek magukba szívjanak a szaftból. 

Egy tepsi alját vékonyan kend ki olívaolajjal. Oszd el benne a padlizsán és a szintén felkarikázott cukkini felét. Szórj rájuk frissen őrölt borsot, egyengesd el rajta a rizses, paradicsomos ragut, és fedd be a zöldségek másik felével. Ezt is szórd meg borssal, és fedd be mozzarellával. Letakarva told 180 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd rá a sajtot.

 

A cukkini egy csodás, sütőben készült lepénybe is kerülhet.

Sütőben sült cukkinilepény kukoricaliszttel: toszkán klasszikus

Kukoricás-parmezános tésztába sül a lédús cukkini, isteni finom lesz a végeredmény, mártogatós mellé kínálva egyszerűen tökéletes.

Elolvasom

Kép: Marina Bakush / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük