Isteni cukkinisavanyúság tartósítószer nélkül: sokáig eláll, és télen is finom

Ne csak uborkát rakj el télire, a cukkini is hasonlóan finom, és az elkészítése sem bonyolult.

Cukkinisavanyúság receptje

Tombol a cukkiniszezon, ezért az egészséges, kalóriaszegény zöldségből készíts minél többféle finomságot. Tökéletes rántva, sütve, töltve, sőt savanyúságként is kiváló. Ha még nem kóstoltad, feltétlenül ideje kipróbálni a hagyományos módszerrel és fűszerekkel. Ha dunsztolod, és betartod az alapszabályokat, biztosan eláll a következő szezonig. 

Cukkinisavanyúság receptje

Hozzávalók

  • 2 kg cukkini
  • 20 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 4 dl ecet
  • 3 evőkanál bors
  • 2 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket sterilizáld. Az egészséges cukkiniket alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. A legegyszerűbb, ha beveted az uborkagyalut. 
A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, majd a cukrot és a sót. Forrald fel, majd dobd bele a cukkinit, és főzd három-öt percig. Az üvegek aljára rakj kaprot, mehet bele a cukkini, a bors, a fokhagyma, és öntsd rá a levet. A tetejére is rakhatsz kaprot, majd légmentesen zárd le. Tedd száraz dunsztba, azaz takard le pléddel, és hagyd teljesen kihűlni egy-két nap alatt.
A cukkini krumplival sütve, sok sajttal, szaftosan ínyenc egytálétel vagy fantasztikus köret is lehet. 

 

Ezt is szeretjük