Cukkini ropogós, sajtos bundában: tepsiben és olajban is megsütheted
Az extra, sajtos bundában ropogósra sült cukkini önálló fogásként is megállja a helyét! Elkészíteni igazán egyszerű, ne hagyd ki!

A cukkini igazi szuperzöldség, amit évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetsz. Jó ötlet akkor, ha gyors köretet, különleges előételt vagy könnyű, húsmentes vacsorát kínálnál. A bundát a parmezán mellett a különféle fűszerek teszik izgalmassá. A zsenge cukkinit meghámozni sem kell. Kedvenc szószoddal, mártogatósoddal kínáld.
Cukkini sajtos bundában
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál reszelt parmezán
- 2 db tojás
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- bors
- só
- petrezselyem
- olaj
Elkészítés:
A cukkini végeit vágd le, szeld hasábokra, mosd meg, és törölgesd szárazra. Egy tányérra szórj lisztet, egy közepes tálban verd fel villával a tojásokat. A harmadik edénybe rakd a zsemlemorzsát, keverd hozzá a parmezán sajtot, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
Forgasd meg a cukkinihasábokat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Figyelj, hogy mindenhova jusson panír.
Rendezd a cukkinit sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Közben forgasd át a cukkinidarabokat, hogy egyformán piruljanak. A zöldségeket bő, forró olajban, közepes lángon is megsütheted. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.
A cukkini krumplival sütve, sok sajttal, szaftosan ínyenc egytálétel vagy fantasztikus köret is lehet.