Cukkini ropogós, sajtos bundában: tepsiben és olajban is megsütheted
Az extra, sajtos bundában ropogósra sült cukkini önálló fogásként is megállja a helyét! Elkészíteni igazán egyszerű, ne hagyd ki!

parmezanos-cukkini-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini igazi szuperzöldség, amit évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetsz. Jó ötlet akkor, ha gyors köretet, különleges előételt vagy könnyű, húsmentes vacsorát kínálnál. A bundát a parmezán mellett a különféle fűszerek teszik izgalmassá. A zsenge cukkinit meghámozni sem kell. Kedvenc szószoddal, mártogatósoddal kínáld. 

Cukkini sajtos bundában

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkini végeit vágd le, szeld hasábokra, mosd meg, és törölgesd szárazra. Egy tányérra szórj lisztet, egy közepes tálban verd fel villával a tojásokat. A harmadik edénybe rakd a zsemlemorzsát, keverd hozzá a parmezán sajtot, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
Forgasd meg a cukkinihasábokat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Figyelj, hogy mindenhova jusson panír.


Rendezd a cukkinit sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Közben forgasd át a cukkinidarabokat, hogy egyformán piruljanak. A zöldségeket bő, forró olajban, közepes lángon is megsütheted. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod. 
A cukkini krumplival sütve, sok sajttal, szaftosan ínyenc egytálétel vagy fantasztikus köret is lehet. 

Ezt is szeretjük