Ropogós cukkinichips
Ne mondj le minden nassról, ha fogyókúrázol! Válaszd az ízletes cukkinichipset!
A cukkinichips egészséges alternatívája a kalóriadús, olajban sült burgonyasziromnak. Önálló nassként ugyanolyan jó, mint köretként. Parmezános bundában is sütheted, úgy még különlegesebb. Frissen a legjobb, de zárható dobozban napokig eláll.

Cukkinichips
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Vágd körülbelül három milliméter vastag karikára. Használhatsz a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit, kend meg olívaolajjal, és rakd bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyelj, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kend meg olívaolajjal. Még ne sózd, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz.
Tedd előmelegített sütőbe, és 120 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Közben legalább egyszer forgasd át. Ha elkezd barnulni, és nem ragacsos, zárd le a sütőt, és sózd meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúlj alá, és lazítsd meg. Tartsd légmentesen záródó dobozban, három napig friss, ropogós marad.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció